Jeg har selv lavet denne

Et Ebay Råd // Told

Der er flere bloggere derude som endnu ikke har købt noget fra Ebay, og jeg har haft en der spurgte hvordan det med told fungerer, så jeg vil lige komme med mine told-råd.

Jeg har købt ca 450 varer gennem Ebay og kun een er røget en tur igennem tolden. Et Catsuit til $10 som skulle bruges til fastelavn, det kostede mig lige 380 kr. i told, og så røg det billige ligesom af det bras. Den blev sendt fra Hong Kong, og min erfaring siger at de altid ryger igennem tolden de ting som kommer fra Asien.
Mit råd er at skrive til køber inden man køber, og spørge om hun/han er sød at skrive på pakken det er en gave, hvis der står dette på pakken ryger den IKKE igennem tolden (såfremt varen koster UNDER, eller 45 euro). Hvis sælger nægter (dette har jeg prøvet da den kom fra Singapore, og postvæsenet i Singapore åbenbart holder pakker der står ‘gift’ på tilbage, og derfor kan det forlænge ventetiden med 3-4 uger), så må man finde på noget andet. Det jeg så gør, er at få sælger til at skrive en lav dollarkurs på pakken (hvis man køber noget dyrt, skal der ikke stå den rigtige købspris, hvis man f.eks. køber noget stella mccartney til $200, som oprindelig har kostet $800 måske, skal der selvfølgelig ikke stå den er $800 værd, det skal man huske at gøre sælger opmærksom på), for så skal man betale rigtig mange penge.
Sidst kan man spørge sælger mht told, nogle sælgere sørger for at betale tolden.
Dette er jo ikke lovligt at skrive om (så vidt jeg ved), men jeg har altså sjældent oplevet told på mine varer, og når det handler om billige ting, ryger de som regel ikke igennem.
Læs evt mere på SKAT
Jeg skriver ikke dette for at prøve at fuske eller snyde mig til noget, ryger mine pakker gennem tolden, betaler jeg prisen, dette er blot et råd for hvad man kan gøre hvis man køber meget på ebay. Dog skriver de fleste sælgere selv ‘gift’ på, eller kan finde ud af at skrive den rette dollarpris på, og ikke hvad han/hun selv gav i tidernes morgen. Hvis der skrives bare en enkelt negativ og forarget kommetar på dette indlæg slettes det straks, jeg prøver blot at hjælpe:)
– og nej, den med ‘gift’ holder selvfølgelig ikke altid og 100%, for så ville der jo nok blive sendt rimelig mange ulovlige varer rundt hvor man bare skriver gave på pakken, og så er ideen med told jo være omsonst.

2 kommentarer

  • hej du:)JO, det synes jeg da du skal!:)/ Mi Confesión

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • jeg har ingen link liste af flere forskellige årsager, både layoutmæssigt og fordi de fleste blogs jeg følger er lukkede eller hemmelige, så jeg vil ikke linke til dig, men jeg følger din blog næsten hver dag, og er glad for dine mange links til net-shopping (så burde jeg vel kvalificere mig som “follower”, burde jeg ikke?)/sissesofie.blogspot.com

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg har selv lavet denne