Vind 15.000 kr. til Nelly.com

On my desk

Sådan her ser mit skrivebord ud, men det er kun når jeg er allermest flittig. Og så står der som regel også en dåse cola zero. I Danmark synes jeg de der katte der står i alle de kinesiske butikker var så grimme og Ida og jeg gjorde altid grin med dem. Men jeg har købt mig en som jeg overraskende nok er begyndt at få en meget stor kærlighed til. Ja, jeg vil næsten sige jeg er begyndt at holde af den. Jeg synes endda den er rigtig fin. Den er også lavet i porcelæn og ikke plastic. Og så synes jeg den tilføjer noget rigtig fint og kinesisk på mit værelse. Så den står der og svinger med armen hele dagen, og skal uden tvivl med tilbage til Danmark igen. Og P, den skal stå fremme, det er Onos nye legekammerat. Vi har lige fået fri og jeg ligger på mit værelse og slapper af, det er skønt det er weekend. I dag var også dagen jeg var til mit allerførste synstjek. Og så endda i Kina. Med en languagepartner under armen tog vi til synstjek da jeg har haft mistanke i godt et års tid om jeg måske skal have briller. Og ganske rigtigt, -1 på det ene øje og -0,5 på det andet. Kineseren som tjekkede mit syn sagde ‘du kan bare sætte dig forrest i klassen, det er så lidt du har’ fordi det her i Kina er normalt at have +/-6 eller derover. I Danmark udløser det jo en gratis laseroperation, men i Kina har de det stort set allesammen. Vores languagepartners siger det er fordi de studerer hele tiden. Men jeg skal selvfølgelig have briller, det går jo ikke jeg får hovedpine af at være i skole eller må knibe øjnene sammen for at se hvad der står. Og den der med at sidde forrest hver dag, den går altså heller ikke:) Så nu må jeg på jagt efter et par briller. På vores campus kan man købe nogen til 200-300 kr. men jeg vil jo gerne have nogen der ikke ligner smalle vinduer, jeg har nok lidt større øjne end de fleste kinesere, men det betyder også at jeg nok må smide lidt flere penge efter dem. Til gengæld kan de jo holde længe, og jeg vil også gerne have de er fede at have på. Nu vil jeg tage mig en power nap, jeg tror vi tager ud og spiser i aften allesammen. Hav en dejlig dag.

18 kommentarer

 • Andrea

  Jeg bliver nød til at spørge: lærer du kinesisk derover, eller har du lært det hjemmefra? For det må da være utroligt svært at lave lektier, når de er med kinesiske tegn, og i det hele taget kunne følge med i skolen.

  Ellers helt vildt dejlig blogge. Går altid ind på din side med spænding 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christine

  Er super godt at følge din tur til Kina!
  Har et lidt teknisk spørgsmål, har samme computer som dig, hvordan skriver du skrifttegn i word på mac?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Line Sofie
  Camilla fra sprechstallmeister.blogspot.com her, ville blot sige at jeg synes det er vidunderligt at følge dit Kina-eventyr og tænke tilbage på mit eget. Jeg har, som vi aftalte, skrevet og spurgt lidt til nogle forskellige tips om Hangzhou. Det gav desværre ikke helt så meget respons, som jeg havde håbet, men her får du et par stykker.
  -En gåtur fra uni over bjergkammene (bakkekammene) til Lingyin-templet.
  -En tur rundt om 西湖 er jo altid flot.

  Du har tidligere skrevet noget om dine frustrationer mht kina-studiet og jeg vil bare lige give dit lidt opmuntring. Jeg havde det på præcis samme måde med min bachelor i Kinesisk. Var virkelig meget i tvivl, men holdt ud og er nu ved at tage min kandidat inden for PR og Marketing, hvilket jeg synes er den perfekt måde at kombinere de to studier på. Og tror faktisk også at det at have en bachelor i Kinesisk gjorde en masse positivt for mig, da jeg skulle ud og søge praktikplads- fik min absolut drømmeplads! Så bare hold ud- selvom du ikke er helt klar over hvor dit kina-studium fører dig hen.
  Skriv endelig, hvis der er noget du vil vide.

  /Camilla
  http://sprechstallmeister.blogspot.com/
  http://sprechstallmeister.blogspot.com/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • mine

  Hej Line Sofie,
  hvor ser det hyggeligt ud med sådan et lille skrivehjørne, synes også den kattefigur er meget sød og finurlig 🙂

  jeg håber du har en dejlig tur i Kina so far, det må være så overvældende med alle de nye udtryk man lige skal vende sig til

  jeg kunne som så mange af de andre godt tænke mig at vide hvor dit skønne penalhus er fra?
  samt hvad navnet på blyantmærkerne er? jeg så nemlig nogen i en bogbutik for noget tid siden, men de er desværre udgået.
  god weekend
  knus Mine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Sofie

   Det er desværre et penalhus jeg har fået af Ida. Og hun har vist engang fundet det smidt ud på en skole et sted. Så jeg kan ikke engang hjælpe. Men jeg er også meget glad for det 🙂

   Blyanterne er fra Hay 🙂 Jeg mener stadig at man kan få dem, de er rigtig gode!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristinq

  Hejsa,

  bare lige et tip til brillekøb i Kina; hvis du tilfældigvis skal til Shanghai, så ligger der et kæmpe brillemarked over for banegården – man kan få alverdens briller til omkring 100 RMB inkl glas. Der er som regel rigtig mange fine at vælge mellem (markedet er opbygget lidt ligesom Kinas mange fake markeder).

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Sofie

   Lækkert Kristinq, TUSIND tak, det vil jeg tjekke ud!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kristinq

   PS. jeg sender dig lige adressen:

   Shanghai Eyeglasses Market
   Shanghai Railway Station
   Line 3/4 Exit Number 3

   🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Line 🙂

  Er ny mht. at blogge, men tænkte på hvordan du har beskåret dit aller øverste billede SÅ tæt? Altså mener det billede i venstre side, ved siden af “Mi Confesión”

  På forhånd tak, og hvor jeg dog bare elsker din blog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Kan godt forstå, du gerne vil have et par briller! Jeg har samme styrker som dig, og efter jeg har fået mine briller, kan jeg ikke tage til en forelæsning, eller se fjernsyn, uden dem. Det hele virker bare så utrolig sløret. Forstår ikke jeg nogensinde har kunne se TV uden brillerne 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Du må love at vise dine nye briller frem når du får dem!
  Og tak for alle dine smukke billeder og sjove historier fra Kina. Det er helt eventyrligt, at du bor så langt væk, synes jeg.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • xenia

   Jeg kunne også rigtig godt tænke mig at vide det – elsker farven og faconen 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • xenia

   hov det skulle have stået under Kathrines kommentar om dit penalhus 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Sofie

   Det er desværre et penalhus jeg har fået af Ida. Og hun har vist engang fundet det smidt ud på en skole et sted. Så jeg kan ikke engang hjælpe. Men jeg er også meget glad for det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • L

  Har selv -4 og bygningsfejl, så vil sige, du er rimeligt heldig sluppet 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine

  Line Sofie. Jeg har spurgt før, og jeg bliver simpelthen nødt til at spørge igen; hvor er dit penalhus fra? Det er så fint og retro!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Sofie

   Hej Kathrine

   Det er desværre et penalhus jeg har fået af Ida. Og hun har vist engang fundet det smidt ud på en skole et sted. Så jeg kan ikke engang hjælpe. Men jeg er også meget glad for det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vind 15.000 kr. til Nelly.com