Spørgerunde

Fantastisk Hindbærtærte

PhotobucketPhotobucket
Da jeg skulle til påskefrokost sidste uge stod jeg for desserten. Jeg har aldrig prøvet at bage tærte før, men jeg tænkte det var på tide. Så jeg bagte 2 hindbærtærter. De er blandet af flere forskellige opskrifter da jeg ikke havde alt hvad jeg skulle bruge til at følge en hel opskrift. Og jeg må indrømme jeg var lidt nervøs da den skulle serveres, jeg havde jo ikke prøvesmagt på den, men den var virkelig lækker, og det er ikke sidste gang jeg bager den. Jeg bagte en med marcipan og en uden. Og for at være ærlig kunne jeg ikke smage den store forskel, men jeg vil alligevel anbefale den med marcipan, det giver lige en lille smule ekstra for smag og konsistens. Men den er også fantastisk uden. Jeg er helt vild med at der er masser af hindbærfyld i, men man kan sagtens skære lidt ned på mængden hvis man ønsker det.

Ingredienser:

150 g smør

100 g sukker

225 g mel

1 æg

Fyld:

450 g hindbær

25 g majsmel

100 g marcipan

100 g sukker

Fremgangsmåde: 

Smuldr smøret i melet, bland med sukker og æg. Saml dejen og lad den stå køligt i 30-45 min. Beklæd en tærteform med ca 2/3 af dejen (jeg målte ikke op, jeg gjorde det bare som jeg nu synes det passede bedst). Riv marcipan udover bunden. Bland hindbær, majsmel og sukker godt sammen og læg det på bunden. Rul resten af dejen ud, skær den i strimler og læg dem på kryds over kagen. Pensl strimlerne med et sammenpisket æg. Bag i ovnen ved 200 grader i ca 20 min. (jeg tror min fik længere, men det varierer fra ovn til ovn, jeg tog min ud da dejen var gyldenbrun, prøv jer frem).

Det er en utrolig simpel tærte at bage og den smager vidunderligt. Jeg serverede dem lune med creme fraiche til. Det kan anbefales. Held&lykke med bagningen.

Photobucket

15 kommentarer

 • Michell

  Den ser lækker ud! 😍 Hvorfor majsmel? Gør det noget specielt ved fyldet? Eller kan det undlades? 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Loui

  Er denne opskrift til en eller to tærter? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Jeg skal lige høre, om man kan lave tærten uden majsmel? Jeg har nemlig tænkt mig at ville prøve at lave den, men bruger ellers ikke majsmel til noget, så gider ikke købe det, hvis det kan undlades. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Hvis du brugt mindre tid på at spise kage og mere tid på at træne, kunne det være Patrick ikke havde fundet en anden.

  Just saying.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mums! Hvor ser det bare lækkert ud 🙂

  Kig forbi & deltag i min Give-Away !
  – Rikkes.org

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  brugte du friske eller frosne hindbær?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mmmmm hvor ser de rigtig gode ud! Den eneste slags frugttærte jeg kan lide er faktisk hindbærtærter, og denne ser bestemt muy bien ud!

  Tjek min blog http://agoodiebag.blogspot.com/ har lige startet en læææækker konkurrence

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg troede faktisk det var meget mere kompliceret at bage tærte. Men den her opskrift lyder da rimelig ligetil og tærten ser jo super lækker ud! – Den må prøves. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nom nom nom – elsker kage med marcipan i – skal helt klart afprøves snarest.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åååårhhhh, den ser god ud! Må afprøves en dag snarest 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spørgerunde