10% Off everything at ASOS + my favorite items

Om en eksamen

Mine bøger ligger lukkede på mit skrivebord og griner af mig, de tomme linjer i mit kladdehæfte fortsætter i én uendelighed uden et eneste nedskrevet ord på, blyanten ligger fuldstændig skarp og spidset og peger på mig.

‘Kl. er 20, jeg skal til eksamen i morgen, og jeg har pt. stadig på intet tidspunkt åbnet en bog. Fuck’. Denne besked har jeg netop afsendt til min veninde. Det er nemlig lige præcis den situation jeg står i lige nu. Jeg har aldrig nogensinde være så lidt forberedt til en mundtlig eksamen som den jeg skal op til i morgen. Jeg har stået med et ben i to lejre – den ene der siger at jeg går op, gør mit bedste og satser på at bestå, den anden i den lejr der siger at jeg skal framelde mig den, bruge et af mine 3 forsøg og holde mit fokus og ro hvor den er nødvendig. Jeg har været rigtig usikker på hvad jeg skulle. Jeg har nu flyttet mit ene ben over, og står nu kun i den lejr hvor jeg skal op til eksamen i morgen. Færdig. Hvis jeg dumper den er det præcis ligeså meget et brugt forsøg som hvis jeg udebliver. Og jeg kan jo ligeså godt prøve så.

Men hvorfor er jeg så ikke forberedt? jamen historien er, at denne eksamen lå i foråret. Desværre sker der det, at aftenen inden vi skal op, bliver vores lærer syg med influenza og vi får en mail om at vi måske ikke kommer op dagen efter. Jeg skulle op kl. 9. Min mor havde sovet hos mig og hjulpet mig med at køre det igennem om aftenen, da jeg var ret ked af det efter bruddet med min eks, og havde brug for hjælp til at holde fokus. Så jeg gik i seng og anede ikke om jeg skulle op eller ej. 45 minutter inden jeg skal op får jeg en mail som siger at den er endeligt aflyst for alle der skal op den dag. Fuck. Eksamenen bliver så rykket 3 uger frem som ligger midt i vores ferie, og de fleste af os kan ikke. Jeg er på vej til Tyrkiet med min mor, og kan ikke komme til eksamen. Da de havde valgt at lægge den i vores ferie og det desuden var deres skyld alt det her rod, talte det ikke som et brugt forsøg hvis man ikke kunne komme op.

Men, det betyder så at jeg er nødt til at tage eksamenen på dette semester, altså et halvt år efter jeg skulle have taget den. Jeg er i fuldtidspraktik og har en arbejdsuge på i hvertfald 45 timer. De timer jeg har fri og ikke er hjemme kl. meget sent, de bliver brugt på at komme helt ned i gear eller gå tidligt i seng. Så da jeg fik mit eksamensspørgsmål 5 dage inden jeg skulle op, havde jeg bare ikke 5 dage at dedikere til projektet.

De timer jeg rent faktisk har haft til at læse, der har jeg været så træt at det nærmest har været fysisk umuligt at åbne en bog. Jeg stirrer på bogen, jeg sidder med kuglepennen i hånden. Der sker ingenting. Jeg kan bare ikke. Jeg lægger planer, de holder ikke, jeg lægger nye. ‘efter jeg har været i bad så læser jeg om det’ … ‘jeg må holde en pause på 1 time hvor jeg lige tager en powernap og drikker en cola og SÅ går jeg igang’.. Tiden går, og planerne bliver rykket og lavet om hele tiden.

Og nu er jeg her. Tiden er ved at være gået. Aftenen inden jeg skal op til en mundtlig eksamen. Og jeg er bare ikke forberedt. Det er en meget ærlig historie. Jeg er sgu ikke forberedt. Jeg har aldrig nogensinde, i min efterhånden ret lange studietid, været så lidt forberedt til en eksamen. Aldrig. Og det mest sindssyge er, at jeg overhovedet ikke er nervøs. Jeg er ligeglad. Jeg kan ikke mærke det. Jeg har ikke særlig meget stress over det. Mine tanker er et helt andet sted, jeg har haft fokus på mit arbejde 100%, og det er mine nye udfordrende arbejdsopgaver der, der kan gøre mig nervøs, og virkelig føle jeg skal yde og arbejde, ikke den mundtlige eksamen jeg ikke er klar til.

Men det bliver jo nok ikke en fest at sidde med to mennesker i morgen, og være så lidt forberedt som jeg er. Det lyder så latterligt, useriøst og ustruktureret af mig. Det er det sgu også. Men helt ærligt, sådan er det bare. Jeg har besluttet mig for at bruge aftenen her på at læse overordnet om nogle af de ting jeg har tænkt mig at komme ind på i morgen. I morgen står jeg tidligt op og skriver lidt ting ned på et papir som jeg kan tage med.

Kl. 14 må det briste eller bære. Måske det bliver den første eksamen i hele mit studieliv jeg kommer til at dumpe. Måske det viser sig at jeg faktisk er rigtig god uden den store forberedelse eller talepapir og vi får gang i en god dialog. Måske jeg lige består med rumpen indenfor 02-tallet. Who knows.

Jeg satser på at bestå. Jeg vil gøre mit bedste, så den er ude af verden.

Jeg ser mig selv som en person der har et højt ambitionsniveau og som arbejder hårdt for at klare det godt. Men helt ærligt. Nogengange så tror jeg bare alle oplever, slet ikke at kunne samle tankerne og energien om et projekt. Min gang er kommet.

Nu blev kl. 20.30. En halv time brugte jeg på dette indlæg. En halv time jeg kunne have brugt på at forberede eksamen. Fuck. Jeg tager mig sammen nu og bruger resten af aftenen samt i morgen, på at skrabe nok sammen til forhåbentlig at bestå. Hvis ikke, så består jeg den næste gang.

Kryds gerne fingre for mig i morgen kl. 14, send lidt tryllestøv min vej, hvis I allesammen sender en bare en lillebitte smule, så er det måske nok til jeg klarer den.

Ikke-navngivet-2

20 kommentarer

 • Tine

  Øv, hvor surt. Men godt, at du virkede afklaret med det i indlægget. Bedre held næste gang 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Det er hun nok ikke, siden hun ignorerer kommentarerne på dette indlæg + ikke har nævnt noget om det siden. Blot mit gæt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Sofie Gyldholm

   Du har helt ret 🙂 Jeg bestod den ikke… desværre..!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Sofie Gyldholm

   ps. jeg skrev det på facebook, så helt ignoreret det har jeg ikke 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Andrea

  Kære Line Sofie.
  Vi er jo lige nødt til at vide om du er bestået?
  er alt for nysgerrig nu.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Hvordan gik det så i dag? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elena

  Jeg synes det lyder som en god beslutning at forsøge, når nu det vil gælde for et forsøg uanset hvad. Tænk hvis du består og aldrig skal tænke på den eksamen igen, for lets face it, hvornår har man tid til en ekstra eksamen som skulle være overstået forlængst.
  Jeg håber de i deres baghovede har i mente, at det er dem som er skyld i, at I nu skal tage denne eksamen, lang tid efter i har haft undervisningen… Forberedt eller ej, påvirker det hvad man kan.

  En masse tryllestøv i din retning 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • BB

  Hvis det er én ting jeg har lært på den anden side af Universitet (har en kandidatgrad) så er det at karakterer ikke betyder en flyvende fis ude i den virkelige verden, og INGEN ser på dine karakterer, men udelukkende på kompetencer og erfaring og personlighed. Jeg er faktisk aldrig blevet spurgt efter eksamensbeviset. DET ville jeg gerne have vidst da jeg studerede, for så havde jeg nok valgt at nyde livet noget mere, og været tilfreds med 2 og 4-taller. Så screw den eksamen Line Sofie, og vær glad for alt det du får ud af praktikken og jobbet. Alt over 2 er pral, som man siger 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte

  Jeg er i en situation, der ligner din. Jeg er i praktik og arbejder 40 timer om ugen cirka. Samtidigt skal jeg skrive en 30 siders praktikrapport, som skal afleveres i november. Jeg laver planer om at skrive på den om aftenen. Men det sker jo ikke. Jeg skal bare ikke sidde foran den computer efter jeg har fået fri kl 17. Og så bliver jeg mere stresset over, at jeg ikke kan holde min egen deadline.. Suk!
  Jeg krydser fingre for dig i morgen! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nicoline

  Krydser fingre for dig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Melanie

  Ønsker dig alt held og lykke! Har selv stået i samme situation, og det endte i sidste ende ret godt, så jeg håber, at du klarer den! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Jeg har ondt af dig og vildt ærgerligt at den blev aflyst. Jeg ønsker dig alt mulig held og lykke. Jeg står selv og skal op i 2 eksaminer og det er så surt at jeg ingen læseferie får for jeg er også bare k.o. når jeg kommer hjem fra undervisningen. Men hvis du kan, så kan jeg også. Basta bum.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne-Sofie

  Jeg krydser fingre for dig i morgen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hannah

  Held og lykke!!!!
  Jeg skal til eksamen på onsdag og fredag, så jeg har virkelig brug for lidt strukturering i mit liv lige nu. Lav meget gerne et indlæg til folk der lige skal have det ekstra skub væk fra facebook og instagram, når man allerede har tjekket dem 3 gange.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Puha, jeg var i præcis samme situation sidste år, i mit, uden tvivl, værste fag, så jeg krydser alt jeg kan for dig! Jeg tror alle har stået der, og følt at et 02 ville være en gave fra himlen.
  Og hvis det går dårligt, så husk det altid er sensor, der har haft en dårlig dag 😉
  Held og lykke xx

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Håber, at det kommer til at gå så fint!!!! xx

  http://modetendenser.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maja

  Alt held og lykke med i morgen!

  Nu spørger jeg lige igen, og håber på et svar, men kunne enormt godt tænke mig at vide hvad det er du læser? Er nysgerrig omkring dit skift fra Kinesisk til noget der tyder på at være i den helt anden boldgade?

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10% Off everything at ASOS + my favorite items