Scarves

At tjene penge på at blogge

 Jeg fik forleden en kommentar omkring de penge jeg tjener på bloggen, om jeg gør opmærksom på når et indlæg er sponsoreret osv. Jeg tænker, at det måske er meget godt at forklare lidt, så alle er med. Det er sgu rart at vide, at den blog man læser er ærlig, og for mig er det vigtigt at I har tillid til mig, netop fordi jeg deler en masse herinde, også en masse personligt. Det kan være en jungle, selv for os bloggere, med alle de regler, så det er helt sikkert endnu mere forvirrende som læser, at finde ud af hvad bloggeren skriver og får penge ud af, og hvad bloggeren skriver uden at få en krone. Så nu vil jeg fortælle lidt om at tjene penge på bloggen, og hvordan det fungerer for mig.

1. Ja, jeg tjener penge på bloggen. Som I har set ligger der reklamer mellem mine indlæg, så jeg tjener på min trafik herinde, og jeg går ud fra det handler om hvor mange der klikker på reklamerne (for at være ærlig har jeg ikke 100% styr på bannerannoncerne, men jeg går ud fra at det er på den måde der kommer lidt penge ind der).

2. Ja, jeg skriver altid når et indlæg er sponsoreret. Det er simpelthen et krav for at vi må udgive, andet er snyd. Skulle det ske en blogger glemmer det (hvilket nærmest aldrig sker) så bliver vi lynhurtigt gjort opmærksomme på det, så vi kan rette fejlen. Selv hvis det ikke havde været et krav, havde jeg skrevet det var sponsoreret. Et sponsoreret indlæg, er et indlæg jeg får x antal kroner for at udgive. Lønnen for et sponsoreret indlæg er aldrig det samme, ligesom ønskerne fra kundens side heller ikke er. I disse indlæg har kunden ønsket noget, det har vi bloggere så takket enten ja eller nej til. Takker vi ja, laver vi et sponsoreret indlæg. Alle mine sponsorerede indlæg er ærlige, og jeg takker nej til de indlæg der ikke passer ind på bloggen, eller som jeg ikke føler jeg kan stå inde for. I et sponsoreret indlæg, skriver jeg at det er sponsoreret, først og sidst i indlægget, samt lægger det i kategorien ‘sponsoreret’ så der ingen tvivl er.

3. Ja, jeg får gaver. Hvis jeg får en gave og jeg vælger at vise den på bloggen, skriver jeg som regel at det er en gave. Grunden til jeg skriver som regel, er fordi det faktisk er sket en enkelt gang, at jeg simpelthen har glemt at skrive det var en gave. Ofte får jeg gaver som jeg ikke viser (f.eks. et vinduespudsesæt som jeg måske ikke helt synes passer ind her). Man får ikke penge for at vise en gave man har fået.

4. Ja, jeg betaler skat. Jeg betaler skat af min indkomst på bloggen, ligeså vel som jeg betaler skat af de gaver jeg får, som jeg bruger privat. Dette har jeg gjort fra jeg begyndte at tjene penge på bloggen. Gør jeg ikke dette, får jeg et skattesmæk, så der er absolut intet snyd eller ‘under bordet’ ved min løn.

5. Ja, jeg laver affiliatelinks. Affiliatelinks, er de links man får en procentdel af salget for, hvis et salg går igennem til et link man har lavet. Dvs. når jeg linker til et tørklæde på ASOS eksempelvis, så tjener jeg ikke penge på trafikken der kommer fra min blog til ASOS, men jeg tjener penge hvis en af jer køber tørklædet jeg har linket til. I bunden af min blog (og alle andre blogs på BD) står der, at bloggen indeholder affiliatelinks. Eller kan indeholde. Derfor skriver jeg ikke efter hvert link om det er affiliate eller ej, da det ville se enormt rodet ud. I et indlæg kan jeg f.eks. linke til 20 links, hvoraf 3 af dem måske er affiliate, og resten er helt almindeligt. I indlæg hvor alle links er affiliate, plejer jeg at skrive det inden linksne. De indlæg der har affiliatelinks er altså heller ikke links til noget man er blevet bedt om at linke til, for at tage tørklæde fra ASOS som eksempel, så er det ikke ASOS der har sagt ‘vil du ikke vise dette tørklæde fra ASOS, så får du penge’ men altså et tørklæde jeg synes er pænt og derfor viser. På den måde er det også vigtigt at I ved, at de links jeg laver på den måde, altså er ting jeg synes er pæne, og ikke som jeg er blevet bedt om/betalt for at vælge.

6. Ja, jeg laver indlæg jeg ikke tjener penge på. De fleste faktisk. Jeg skriver selvfølgelig sponsorerede indlæg, ligesom jeg laver tips som indeholder affiliatelinks. Men de fleste af mine indlæg herinde er helt ubetalte på alle måder. Det er vigtigt for mig I har tillid til mig som blogger, og stoler på de ting jeg skriver. Jeg deler en masse personligt, og skriver jævnligt dybere indlæg, det ville jeg aldrig gøre hvis jeg ikke vidste at mine læsere stoler på mig, og at I ved at de ting jeg skriver de kommer fra hjertet. Altid.

Tak fordi I læser med. Hvis der er noget I er i tvivl om så skriv endelig i kommentarfeltet. Bloggen her kan vel ses som et studiejob, i og med jeg tjener penge på den, ja. Men mest af alt, så er bloggen mit frirum, et sted jeg har skabt. Mit lille univers. Jeg har blogget i rigtig mange år, helt uden nogen som helst form for betaling, og hvis jeg pludselig ikke længere kunne tjene penge på det, ja, så fortsatte jeg altså stadig! Jeg ser betalingen som en bonus, ikke en motivation.

Indlægget er ikke sponsoreret og indeholder ikke affiliatelinks eller gaver 🙂

Ikke-navngivet-2

3 kommentarer

  • K

    Hvordan kan du betale skat af de gaver, du får og bruger privat? Det giver ikke nogen mening for mig. Har du så pligt til at oplyse skat, når du modtager noget?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ej, hvor sjovt du skriver et indlæg om dette emne, jeg sidder selv og skriver på et indlæg, med reglerne for sponsorerede indlæg, fordi jeg synes tendensen på mange blogs, jeg selv læser er, at man ikke skriver bare det mindste, hvis man modtager en gave eller skriver sponsoreret indlæg 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Scarves