Sunday Shopping

5 simple fejl mænd begår på første date

I tog ret godt imod mit seneste indlæg ‘5 simple online dating fejl mænd begår‘, og her kommer så efterfølgeren som lovet. Det bliver min måde, at starte denne grå mandag igang på. For når man er single, og er på tinder (eller andet online dating medie) så oplever man en del første dates. Nogle bedre end andre. Her har jeg samlet min personlige liste over ting, jeg synes er virkelig nederen mænd gør på første date. Og i alt det her skal jeg indrømme, at nej, jeg er ikke perfekt. Jeg gør også nogle dumme ting engang imellem, eller får sagt noget jeg fortryder når jeg er hjemme igen. Jeg kan også blive nervøs og usikker, så det er ikke for at sige at jeg er perfekt, på ingen måde. Dog er jeg altid sød og respektfuld, også selvom jeg fra en start ved, at det her bliver en gåtur.. og intet andet.

1. Ingen øjenkontakt

Ja det siger sig selv, hvorfor denne her ikke går. Det er okay at man er lidt nervøs/spændt, men at holde øjenkontakt med den man er sammen med, handler om ganske almindelig respekt og høflighed, og så er det en meget vigtig faktor, for opbygning af tiltrækning. Du skal selvfølgelig ikke stirre på hende, så hun føler sig helt utilpas, men sørg for at mød hendes øjne jævnligt (hvis I eksempelvis er ude på en gåtur).

2. Du sidder med din telefon

Ej. Læg. den. telefon. væk. Når man er på første date er den telefon i lommen, the whole entire fucking time. Hvis den ringer, nej, så tager du den ikke og lige taler med din buddy. Hvis du får en vigtig sms, jamen så må den vente. Der er ikke meget mere at sige her, den telefon burde i virkeligheden slet ikke være med på date. Det handler om dig og hende.

3. Betal for min kakao

Jeg ved godt vi lever på en anden måde nu, end vi gjorde for bare 50 år siden. Altså i forhold til mande/kvinde rollerne, og jeg vil også gerne bidrage og betale, og tage del i en masse ting, der før var helt kønsopdelt. Men jeg synes nu alligevel det klæder manden at betale vores kaffe/kakao på første date. Det er i forvejen en lidt skrøbelig situation, det der med betaling. Man står og er lidt usikker på om han vil bestille/betale, eller om man skal stå klar med sit dankort eller hvad der sker. Her klæder det manden at tage kontrol og hånd om tingene, på den måde føler man sig tryg, respekteret og dejlig. At sige ‘det var en varm kakao du ville have ikke? Så find et bord vi kan sidde ved, så går jeg op og bestiller til os’. Sådan. Nemt og sødt.

4. Du snakker for meget/siger næsten ingenting

Begge dele her er et helvede. Hvis man er på date med en mand der snakker konstant, så man næsten ikke kan få et ord indført (og mest om sig selv) er det virkelig irriterende. Man føler sig ikke særlig interessant i dine øjne, og egentlig får man bare indtrykket af, at du gerne vil blære sig lidt med dit job, løn, lejlighed, bil, tøj, studie eller andet. Det er ærgerligt, for det kan jo også bare være en måde at tackle nervøsitet på. Hvis du næsten intet siger, er det endnu hårdere. Så skal man konstant have et emne klar til når du, i enstavelsesord, har svaret på det man lige har spurgt om. Så er sådan en gåtur på en time pludselig rigtig lang, specielt hvis du ikke kan finde ud af at stille spørgsmål tilbage.

5. Du kigger på andre piger/er ukoncentreret.

Okay, du er mand. Ja, der er mange smukker kvinder rundt omkring. Men når vi to er på date, og sidder overfor hinanden, så forventer jeg at det er mig du har interesse i. Der er ikke noget værre end at sidde med en mand der har blikket alle andre steder, det virker mest af alt som om du slet ikke synes jeg er interessant. Og ja, vi kan altså godt se når I tjekker andre kvinder ud, og på en første date? så er det altså det største turn-off. Det handler om et par timer maks, i mit selskab, og så kan du skynde dig ud med gutterne bagefter og glo på alle de damer I vil. Men hold nu koncentrationen på det du er i.

Ikke-navngivet-2

8 kommentarer

 • Thea

  Enig i dem alle, undtagen den med betaling. Jeg synes virkelig det viser uselvstændighed og ikke særlig meget girlpower, hvis man ikke selv kan betale på første date. Synes det er noget helt andet hvis man er i et forhold og kan skiftes lidt hist og her. Føler også at jeg så “skylder” manden noget, og det er det sidste jeg vil når det er første date og det hele måske er lidt op ad bakke 😉

  Gerne flere af sådanne indlæg. De er sjove!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hey Line,

  Super gode pointer du kommer med her. De gælder dog også, ligesom Cecilie B indirekte påpeger, efter man er i et forhold.

  I bund og grund er de 5 punkter blot en indikation af, om man har god pli og korrekte manerer…

  Date, møde, snak med svigerforældrene eller noget helt tredje… Man holder øjenkontakt, telefonen er ikke synelig, tilbyder at betale (også selvom man er inviteret ud; det er god stil), man snakker tilpas og lytter interesseret og man har blikket på ‘samtalen’ og ikke rundt omkring…

  Gode pointer, som singler, og for den sags skyld også ‘ikke-singler’, burde lægge sig i selen for at mestre :-))

  Go’ tirsdag. C

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stinne

  SÅ enig! Jeg har alligevel været på en del første dates, hvor mændene kunne lære lidt af ovenstående.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie B

  Enig i det meste – men det med at betale er jeg helt uenig i. Vil sgu hellere betale selv end helt akavet stå og vente på, at en fyr skal det. Synes det er så uselvstændigt, når man kan se piger stå og blive helt fornærmede over selv at skulle betale for deres mad eller drikkevarer. Hvis man gerne vil udstråle, at man er en sød, sej og selvstændig ung dame, så synes jeg, man skal finde dankortet frem med et smil 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Sofie

   Det er ikke fordi jeg ikke VIL betale for mig selv generelt, eller mener jeg er uselvstændig, men jeg synes den situation hvor man står akavet og vifter lidt med pungen i usikkerhed er ubehagelig. Men ja, så synes jeg vel det klæder manden at give en kop kaffe når han har inviteret mig ud 🙂 Det kan jeg nok ikke komme udenom 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • E

  Puha… Det har også sine udfordringer og nedture at være i fast forhold, men når jeg læser det der, så kan jeg godt se at det heller ikke altid er lige sjovt at jonglere rundt i singlelivet. Havde forestillet mig det lidt mere rosenrødt og spændende, med ikke så mange fiaskoer og pinlige momenter.
  Tror jeg går over og giver min kæreste et ekstra stort møs og vil til at sætte ekstra meget pris på, at han ikke gør fejler på nogen af de områder, som beskrevet for oven, selv efter 7 år sammen.

  Og stort kram til dig også for sjove indlæg.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Sofie

   Åhhh ja E.. skyyynd dig og kys på din kæreste lidt ekstra i dag 🙂 og tusind tak for ros.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sunday Shopping