Hop ombord på noget nyt

Om at tage middagslur

Jeg er nødt til at dele en følelse jeg har, som jeg ikke kan forstå eller placere. Det handler om at tage en lur/falde i søvn på sofaen. Der sker det samme hver gang jeg tager en lur, jeg bliver så trist. I dag, som eksempel, jeg har fri, det er weekend og jeg vågnede kl. 6 i morges. Jeg har gået en lang tur i skoven med hundene og min kæreste, jeg har bagt knækbrød og ryddet op i lejligheden og jeg har haft en lang uge, hvor jeg har arbejdet hårdt. Jeg har det godt, jeg er glad og har glædet mig til weekend. Det der så sker er, at jeg sætter et afsnit af en serie på og sætter mig i sofaen med en kop te. Så mærker jeg at jeg bliver træt og jeg lægger mig ned for at se afsnittet færdigt. Ikke længe efter, falder jeg i søvn på sofaen. Og så er det, at den følelse jeg vil forsøge at dele, kommer. Når jeg vågner lidt op så får jeg SÅ ondt i maven. Hvis jeg bare vågner lidt får jeg helt ondt i maven og tænker ‘nej luk øjnene, puha nej du skal ikke vågne op til denne her følelse’ og sådan kan jeg vågne op/falde i søvn nogle gange over en halv times tid.

Jeg har fysisk ondt i maven på sådan en deprimeret/trist måde og jeg har forsøgt, når jeg ligger med den følelse, at sige til mig selv ‘du må gerne falde i søvn, du har været på en lang tur, du har ryddet op og du har trænet, det er dejligt at falde i søvn på sofaen, det er lørdag og du har tid til det’- agtigt, men den følelse går ikke væk. Jeg har også forsøgt at analysere den lidt, for jeg kan simpelthen ikke finde ud af hvorfor jeg får det sådan. Jeg ved det simpelthen ikke. Jeg har stort set aldrig tid til at ligge og tage middagslur, det ér kun noget der sker engang imellem i weekenderne, og det er jo helt okay? Jeg har et job, hvor jeg arbejder hårdt i mine hverdage og jeg både træner, går lange ture og tager mig af mine hunde, har en dejlig kæreste, et skønt sted at bo og dejlige veninder. Så hvis følelsen skulle komme fordi jeg føler mig doven, så er det fjollet. Det burde være hyggeligt at ligge og putte lidt på sofaen når man rent faktisk har tid til det, men jeg får det på samme måde hver gang. Jeg har nu lavet en regel for mig selv, der hedder at jeg ikke må tage en lur med Mattis i løbet af dagen, fordi jeg vågner med ondt i maven og er i så dårligt humør. Jeg kan simpelthen ikke forstå den følelse, og jeg kan åbenbart heller ikke arbejde med den. Men jeg ville gerne kunne tage en hyggelig middagslur en lørdag formiddag, når jeg har været oppe siden kl. 6 og gået tur og desuden ikke skal nå noget. Mine weekender skal jo bl.a. bruges på at slappe helt af, når jeg har sådan en travl uge, så det ærgrer mig helt enormt, at jeg ikke kan finde ud af det uden at få en deprimeret følelse i kroppen.

Jeg har den ikke på andre tidspunkter, ikke når jeg går i seng om aftenen og vågner morgenen efter, og heller ikke generelt. Det er kun når jeg falder i søvn midt på dagen – og jeg vil også gerne lige sige, jeg maks sover 30-60 minutter på sådan en lur, så det handler heller ikke om jeg ligger og sover en hel dag væk. Er I andre der kender følelsen?

Jeg føler nærmest ikke jeg har fået forklaret det ordentligt, men det ér virkelig en fysisk ondt i maven trist/deprimeret/kærestesorg følelse når jeg vågner op fra en lur og den sidder i kroppen i 20 minutters tid, men så går det væk igen. Det gælder også hvis jeg vågner lidt under en lur, for at vende mig, det er simpelthen så ubehageligt og jeg forstår det ikke. Jeg er nødt til at høre om der er andre, der har det på samme måde? Og hvis der er, hvad gør I så? Ved I hvad i alverden det handler om?

bloglooo

12 kommentarer

 • Kira

  Jeg har det på samme måde. Jeg tænker at det er fordi at jeg bliver trist over at have ‘spildt’ tiden i min weekend på at sove. Jeg kan derfor heller ikke tage en lur med vilje for mit hoved vil simpelthen ikke lade mig falde i søvn, heller ikke selvom jeg er træt. For hvad nu hvis jeg går glip af noget ‘dag’.. Jeg falder kun sjøldent i søvn hvis jeg ligger syg/udmattet/drænet på sofaen og falder hen. Men prøver at lade være for jeg har jo ikke ‘lyst’ til at vågne igen.. Meget mærkeligt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har ikke det sådan, men jeg tænker lidt.. kan det måske ikke være fordi du er hård ved dig selv?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecil

  Jeg bliver i mega dårligt humør hvis jeg sover middagslur. Trist, sur, apatisk. Og det kan tage lang tid for mig at komme ud af den følelse! Hvis jeg er meget træt/har hovedpine kan det være nødvendigt med en lur men så tager jeg et powernap på 10 min – det udløser ikke en midlertidig eftermiddagsdepression 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Hvornår kommer anden del af Sverige Danmark historien?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MI CONFESIÓN

   Jeg har glemt at lægge den op, den kommer i løbet af dagen, det lover jeg 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helene

  Jeg kender ikke følelsen efter en lur, men jeg kan godt vågne op en gang imellem om morgenen og bare instinktivt have lyst til at begå selvmord/ikke leve længere, og det har jeg haft en sjælden gang imellem, siden jeg var barn.

  Når det er sagt, så lyder det dog som om, at du ikke lader dig selv få lov til at være doven nok og rent faktisk få slappet af helt igennem, men at du har super mange pligter, såsom træning, gåture, sund mad, etc, før du tillader dig selv at tage en lur… jeg er også socialrådgiver, og jeg kan og vil ikke opretholde så mange to do-ting udover mit hårde job. Jeg skal sove virkelig meget og lave virkelig meget ingenting, for at kunne bibeholde min energi på mit arbejde.
  Jeg ved dog ikke, om de to ting hænger sammen, men du nævner bare selv flere gange, at du tænker, at depressionsfølelsen kommer af “skyld” over at slappe af, selvom du burde have lov til at slappe af. Mine alarmklokker ringer bare lidt i dit indlæg pga det, fordi jeg selv har været der, og det er så fucking hårdt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Jeg ved ikke om det har noget med ens fortid at gøre, men jeg er selv en meget sensitiv pige – der er også er opvokset med en alkoholisk forældre.

  Jeg bliver meget let påvirket af mine omgivelser, og når det er weekend – og tid til at jeg skal slappe af, begynder hovedpinen og nogle gange opkast.

  Hvis jeg tager en lur på sofaen om eftermiddagen – så vågner jeg op en halv time senere, her med kvalme og hovedpine. Det er en ting der har hændt mig siden min barndom, og jeg tror at det for mig skyldes, at jeg er opvokset med uro og et sensitivt sind.

  Kh

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg har det på samme måde. Det tager ca. 30 min og føles næsten som kærestesorg. Og jeg er tit forvirret, fordi jeg ikke opdagede, at jeg faldt i søvn. Tror noget af det kan være en kropslig reaktion, men jeg har også en teori om, at det handler om min første ulykkelige forelskelse i gymnasiet. Jeg faldt i søvn af udmattelse om eftermiddagen, og når jeg vågnede en time efter, var det til 5 forvirrede sekunder, før jeg kom i tanke om, at han havde forladt mig. Så brød jeg ud i gråd. Tror stadig den følelse sidder i mig, selvom han forlængst er glemt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Jeg har ikke energi til at skrive en hel masse da jeg ligger med 40 i feber, men jeg kan fortælle dig at jeg har det på præcis samme måde og har altid haft det sådan, så du er ikke alene! Ja nogen gange kommer jeg til at græde når jeg vågner fra en lur det er så mærkeligt 😕 Men du er ikke alene i hvert fald! ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MI CONFESIÓN

   Tak for din kommentar. Det er dejligt at høre det ikke bare er mig der er skør!
   God bedring <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine

  Jeg får det også sådan altid, det har aldrig været anderledes. Så jeg undgå konsekvent at tage en lur, kun hvis jeg simpelthen ikke kan formå at holde mig vågen. Jeg ved heller ikke præcist hvad det handler om, men kunne tænke mig det måske tager udgangspunkt i kroppen og hvordan den fungerer, fx noget ift ens circaddian rythm (altså ens biologiske ur/døgnrytme). Det er hvertfald virkelig irriterende, for det kan være ved i ca. 2 timer for mig til resten af dagen! hvorfor kan det ikke bare være let at tage en lur som alle andre siger det er? 😅

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MI CONFESIÓN

   Ej hvor vildt du også har det sådan. Mit varer heldigvis ikke længe, men nogle gange også op til 2 timer, især hvis jeg tager lur med min kæreste, hold nu op, hvor skal jeg bare lade være med det. Men ja, det kan du måske have ret i? Det er bare så underligt? Jeg ville også ønske jeg bare kunne ligge og tage en hyggelig lur som så mange andre kan det 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hop ombord på noget nyt