Bedroom makeover

Hvad er hjem for mig.. og hvad med fremtiden?


Noget vi taler en del om herhjemme er, hvad vi har af ønsker til fremtiden ift. hvor vi gerne vil bo. Mattis og jeg er HELT forskellige, når det kommer til, hvordan og hvor vi er vokset op. Mattis er fra en god, sund familie i Jylland, han har boet hele sit liv i det samme hus, på en gård i de smukkeste omgivelser i Jylland midt i en skov, med marker og dyreliv sammen med mor, far og 3 søstre. Det er stadig hans hjem, der vi besøger hans mor og der alle hans barndomsminder er gemt i alle kroge af huset og på gården. Selv er jeg vokset op alle mulige steder, og jeg har ikke ét hjem, ligesom som han har. Sådan et sted jeg kan tage hjem, hvor alle mine minder er gemt. Mine minder er spredt rundt omkring på Sjælland. Mit første hjem (som jeg kan huske, jeg har boet de første 2 år at mit liv i en lejlighed med min mor og far) var i en stor villa i Ballerup. En kæmpestor villa, som vist er lavet til 2 eller 3 ejerlejligheder nu. Her boede jeg i 6 år med min mor, far, storebror og lillebror. Vi havde hund og kat og en kæmpestor have, hvor vi holdt bålaftener med venner. Jeg startede i børnehaveklasse og skiftede kort ind i 1. klasse til privatskole i Ballerup. Efter 6 år flyttede vi til et rækkehus i Ballerup, hvor vi boede i 2 år. Her blev mine forældre skilt. Da jeg var 10 år gammel, flyttede min lillebror, storebror, mor og jeg på ‘landet’ som jeg altid har kaldt det – op til Sjællands Odde. Vi flyttede sammen med min mors nye kæreste (som blev min bonusfar) ind i et hus på en stor grund, hvor der boede 4 andre børnefamilier helt ude på spidsen af Sjællands Odde i byen Yderby. Her havde vi køer, får og heste og kunne gå til stranden, og andre børn at lege med som naboer. Jeg skiftede skole, og startede i en ny skole i 4. klasse.  Efter 1 år her flyttede vi til et hus i nærheden, hvor min lillebror og jeg fik hver vores kat og kanin, jeg fortsatte på min skole, stadig helt ude på spidsen af Sjællands Odde i Yderby. Efter 2 år her flyttede vi i et stort hus, med en stor have, det lå lidt længere fra spidsen, dog stadig på Sjællands Odde men i en lille by, der hedder Overby. Her fik vi høns og en hund, Soffi. Jeg skiftede skole, da min skole kun gik til og med 7. klasse. Jeg rykkede til en anden skole og startede i 8. klasse. Vi boede i vores hus i Overby i 5 år, jeg tog 8. og 9. klasse på den nye skole, og tog derefter 1 år på efterskole og tog min 10. klasse. Herefter blev min mor og bonusfar skilt, og min mor, lillebror og jeg rykkede til et hus i Lumsås, stadig på landet tæt på vandet. Jeg startede i gymnasiet i Asnæs og vi boede her 1 år med vores hund. Jeg tog mit kørekort lige inden jeg blev 18. Min mor mødte en ny kæreste og vi flyttede sammen med ham og hans yngste datter ind i hans hus på Amager. Jeg boede her i 2 år, min mors kærestes datter og jeg boede i en husskurvogn sammen ude foran huset (det var vildt hyggeligt) og jeg gik fortsat i gymnasiet i Asnæs, så min mor, lillebror og jeg kørte hver morgen meget tidligt afsted, for at tage den lange vej. Min mor og lillebror hhv. arbejdede og gik i skole i Holbæk, hvor jeg satte dem af og tog turen videre til Asnæs, for at hente dem om eftermiddagen igen. Det var noget af et koordineringsarbejde og en meget lang tur til skole. Men jeg færdiggjorde gymnasiet og flyttede derefter hjemmefra og har siden boet 7 steder og lige haft en sommer, hvor jeg også havde min egen kolonihave med Mattis. I al den tid jeg boede forskellige steder med min mor, havde jeg også et par forskellige hjem, hvor min far boede, som jeg besøgte ham i. Det er i hvertfald helt sikkert at sige, at jeg er flyttet en del rundt.

Så Mattis og jeg kommer helt sikkert fra 2 meget forskellige baggrunde, og hvad vil vi så gerne sammen i fremtiden? Lige nu bor vi i en stor lejlighed i Valby med vores 2 hunde, og det trives jeg rigtig godt i. Jeg har både boet i villa, rækkehus, i bofællesskab, på en bondegård, i en skurvogn ;), i et byhus og i forskellige lejligheder af forskellige størrelse. Jeg trives faktisk godt i det hele. Men jeg har svært ved at finde ud af, hvad der er hjem for mig. Når Mattis tager hjem og besøger sin mor, så tager han hjem. Her er der stadig børnetegninger, familiebilleder og man kan mærke, at her har en større familie boet sammen engang. Selvom det er hans mors hjem nu, så er det jo også for ham som at komme hjem igen. Her har han boet hele sin barndom, og selvom nogle af dyrene er skiftet ud, nogle rum har fået ny maling eller indretning, så er det stadig hans hjem, på alle måder. Alle minderne fra størstedelen af hans liv er samlet her, og det må være helt specielt at komme tilbage, særligt når hele familien er samlet. Når jeg besøger min mor, tager jeg jo ikke hjem. Det er hendes sted, med hendes indretning og historie og her er jeg på besøg i hendes hjem. Det er også smadderhyggeligt, men jeg har ikke et sted som et mit hjem.. eller jo, det har jeg selvfølgelig, for mit hjem er jo lige her. I Valby.

Jeg kan forestille mig at bo i lejlighed, fordi det er det jeg gør nu og har gjort de sidste rigtig mange år. Jeg har min altan, mine hunde og en masse plads. Jeg er tæt på byen, på indkøbsmuligheder, på offentlig transport og alt hvad jeg behøver. Hvor jeg bor nu er jeg også omgivet af parker og store grønne områder, så jeg får lidt af det hele. Jeg kan godt drømme lidt om et byhus med en have, hvor vores børn kan vokse op, men samtidig kunne jeg også godt forestille mig livet i en lejlighed. Mattis derimod er jeg ikke i tvivl om, vil trives bedst et sted, hvor han kan få jord under neglene, have et værksted til alle hans projekter og et sted, hvor han kan ordne nogle større praktiske ting. Det er svært, for selvfølgelig skal vi mødes i en fælles drøm, men det er også vigtigt for mig ikke at bo et sted, hvor jeg skal bruge alle mine weekender og opsparinger på at ordne husprojekter (nyt tag, ordne en kæmpestor have osv.) og samtidig er tanken om en have, grillaftener og fri leg til at male gulvene lige som jeg vil heller ikke helt skidt. Det er virkelig svært for mig at finde ud af, for jeg har heller ikke lyst til at binde mig økonomisk til et sted, som betyder, at vi kommer til at sidde mega stramt i det. Jeg synes det er så svært at finde ud af, hvad der giver mening i et fremtidigt hjem, og selvom jeg ikke klager over min barndom eller mine mange flytninger, for de har allesammen givet mig en masse med. Men jeg vil nu alligevel forsøge at finde et hjem, hvor mine børn kan vokse op og have en fantastisk barndom, og gøre mit for ikke at flytte for meget rundt med dem.

Hvordan bor I? Både jer med og uden børn? Og har I nogle drømme om enten at bo i hus eller lejlighed eller noget helt tredje? Er der nogen af jer der har prøvet at flytte i hus, men så fortrudt eller omvendt?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bedroom makeover