Jeg er klar

Nupokur: dag 17/32 – jeg er på kur

Jeg har tænkt længe over, om jeg skulle skrive det her indlæg. I virkeligheden har jeg tænkt længe over om jeg overhovedet skulle skrive nogen indlæg herinde igen. Jeg har i flere år nu haft svært ved at balancere mit job med min blog, det har jeg stadig og det er virkelig uinteressant at blive ved med at køre i. Men det er nu engang bare sådan det er. Jeg er dog ikke klar til at slippe skriveriet herinde, og på et tidspunkt er jeg sikker på det hele falder på plads for mig. Men nu har jeg besluttet mig for at skrive det her indlæg alligevel.. og dem der følger med efter det. For det handler nemlig om noget der fylder meget i mit liv lige nu, nemlig at jeg er på kur. Det er jo ikke fordi det er verdens mest sindsoprivende nyhed, specielt ikke når alle på sociale medier bliver gift, får børn eller flytter til udlandet, men ikke desto mindre er det, lige nu, dét der fylder mest i min hverdag.

Jeg er nemlig gået på kur. Igen. (igen igen igen igen). Det er jeg gjort nogle gange før mere eller mindre uden succes. Læseren, der har læst med herinde i flere år ved, at jeg med stor succes klarede mig igennem en måned på nupo. Tilbage i 2014, men alligevel. Nu ved jeg, at der er mange holdninger til nupokuren, også mange meget kritiske, så jeg forsøger at træde varsomt. Jeg har nemlig kastet mig ud i nupo endnu engang. Dengang jeg delte indlægget om mit vægttab var der meget kritik over ‘at man tager det hele på igen’ efter endt kur. Og jeg kan ligeså godt indrømme, at ja, jeg tog det hele på igen, og faktisk mere til. Men det har intet at gøre med nupokuren, at jeg over de sidste 5 år ikke formåede at vedligeholde den vægt jeg var endt på.. det er der andre faktorer der har spillet ind på, og uanset hvilken kur/over hvor lang tid/hvordan jeg havde tabt mig dengang, så var jeg endt her alligevel. Siden dengang har jeg, on/off, forsøgt mig på forskellige kure. Ingen med den ønskede succes.

Så jeg tog mig en alvorssnak med mig selv og kom frem til, at enten er det nu eller også er det aldrig. At spilde hele sit liv på at være på kur, tænke ‘ej jeg må også igang’ eller være utilfreds med sig selv, dét er virkelig ikke noget jeg vil. Jeg synes jeg har spildt rigeligt af mit liv med negativt fokus på mig selv, på min vægt og med ønsket om at gøre noget ved det. Så, tilbage til, at nu er det er nu eller aldrig, vidste jeg, at aldrig på ingen måde ville være en løsning. Jeg ville nemlig aldrig nogensinde blive tilfreds som det er nu. Så derfor er det NU. Jeg tog en hurtig beslutning om at gå igang med nupo igen, fordi jeg 1. ved det virker, 2. ved jeg kan klare det, og 3. fordi det er hurtigt, effektivt og det mest motiverende boost til at fortsætte den sunde livsstil efterfølgende.

Jeg har villet dele det herinde fra jeg begyndte, men for ikke at kaste mig ud i endnu et projekt jeg ikke førte til ende, ville jeg gerne være sikker på jeg kom rigtig godt fra start, før jeg begyndte at dele det herinde med jer. Nu er jeg kommet godt fra start, jeg har nemlig klaret 17 dage på nupo, og jeg tør nu godt tro på, at denne her gang der gør jeg det sgu! Jeg vil gerne dele hele forløbet med jer herinde, så meget af det jeg kan. Det med før/efter billeder er jeg ikke sikker på jeg kan love jer, men jeg kan love at overveje det. Og jeg skal nok dele mit vægttab, mine sejre/udfordringer og planer. Jeg har nemlig lagt en lidt længeresigtet plan på 5 mdr. Jeg kommer mere ind på det herunder, og håber I har lyst til at følge mig rejse. Jeg har samlet de nok mest almindelige spørgsmål, det var i hvertfald dem jeg fik sidste gang jeg gik igang.

Hvorfor Nupokuren?
Jeg ved, at det med pulverkure kan være et farligt territorie at træde ind på. Der er mange, kritiske holdninger til at fylde kroppen med pulver i en længere periode. Og jeg forstår det sådan set godt, det er jo ikke naturligt eller ‘som man fremadrettet skal leve’. Nupo er fuldstændig gennemtestede produkter, der indeholder alt det kroppen har behov for i form af fibre, vitaminer, proteiner osv. på en dag på trods af de få kalorier man får. Det er bevist, at nupo ikke er skadeligt for kroppen, hvilket selvfølgelig er altafgørende når man skal indtage det som eneste føde i en periode. Jeg har prøvet nupo før og jeg ved præcis hvordan min krop reagerer på det. Jeg har på intet tidspunkt været nervøs for at gå igang med projektet. Jeg har valgt at booste mit vægttab med nupo, ganske simpelt fordi jeg ved det virker. Jeg har prøvet det før, jeg ved det går hurtigt og jeg ved det er effektivt. Det er nemt i den forstand, at jeg ikke skal tænke på at handle ind, lave mad, veje mad, tælle kalorier eller andet. Jeg slipper for at bruge tid og energi på alt muligt, især er det fedt i den svære startfase, hvor næste ‘på mandag’ eller ‘i morgen’ er meget tæt på. Jeg skal bare koncentrere mig om at købe det lager jeg skal bruge, shake og drikke 6 breve om dagen. Jeg ved hvad jeg kan lide og ikke kan lide, og jeg ved præcis hvordan min krop reagerer. Både under og efter. Og som en ekstra bonus er det billigt, modsat hvad mange tror. Jeg kan leve en måned på nupo når det er på tilbud (hvilket det ofte er) til 1000 – 1200 kr. om mdr. Og dét kan jeg altså ikke finde ud af på almindelig mad.

Hvordan er det gået? 
Jeg har som sagt været igang 17 dage. Jeg vejer mig efter hver 10. dag på en kropsanalysevægt, for netop at være sikker på, at det ikke ‘bare er væske’ jeg taber. Det vil sige jeg indtil videre kun har vejet mit én gang, nemlig efter de 10 dage. Til sidst i indlægget efter hver opdatering skriver jeg mit vægttab i kg og de andre tal der måles når jeg vejer mig på analysevægten. Jeg skal vejes igen på søndag, da jeg har været igang 20 dage der, så der kommer min næste opdatering. Men det er gået godt, jeg er virkelig godt igang og intet kan slå mig ud denne gang. Intet. Jeg har masser af energi, motivation og så er jeg pisse stolt af mig selv.

Hvad er din plan? 
Jeg har en plan på 5 mdr. For om 5 mdr. rejser jeg en lille måned til Mexico og Costa Rica. Ikke at planen så er jeg skal stå skarpt på dén rejse, og så derefter bare slipper alt hvad der hedder sundhed, men fordi jeg er sådan en type der har brug for et mål. Noget jeg kan se frem til, noget som motiverer mig på den korte bane også. De 5 måneder er delt op i 5 delmål – 1 måned pr. delmål. 1. måned er 100% ren nupokur, og det er selvfølgelig det jeg er halvvejs i nu. Efter den første måned har jeg en enkelt dag med almindelig mad (vi skal fejre det med en sushimiddag) og derefter tager jeg en måned mere på ren nupo. Derefter kigger jeg på hvor jeg er og hvordan jeg har det, før jeg lægger en plan for de sidste 3 delmål/faser. Det hele munder ud i en måneds rejse, som jeg vælger at se som det endelige mål på den korte bane. For jeg har selvfølgelig også et mål der er meget mere langsigtet, men det er ikke dér mit fokus er lige nu.

Er du ikke bange for at tage det hele på igen?/Du tog jo det hele på sidste gang?
Som jeg skrev tidligere i indlægget, så ja, jeg tog det hele på igen og mere til. Men det er 5 år siden jeg var på nupo. Jeg tog ikke det hele på igen i løbet af den efterfølgende måned eller år. Det har taget mig alle de år at nå hertil, hvor jeg igen må kæmpe mig den hårde vej ned. Jeg kan, hånden på hjertet sige, at det absolut intet har med Nupo at gøre, at jeg tog på igen. Så nej, på dén måde er jeg ikke bange for at tage det hele på igen, altså det bekymrer mig ikke at jeg begynder at tage det hele på igen ‘når jeg spiser normalt igen’. For sådan ved jeg det ikke bliver. Igen, jeg har været der før. Men jo, selvfølgelig er jeg bange for at tage på igen, for jeg har taget en beslutning om, at denne her gang er det for livet, når målet er nået.. og det er selvfølgelig vigtigt for mig at klare det, og på den måde er jeg da bange for at tage det hele på igen.

Hvad er forskellen fra sidste gang, som gør du tror du ikke tager på igen? 
Forskellen er helt sikkert det mentale. De mange år med kur on/off og en krop som bliver ældre og ældre. Jeg har brug for at være glad og tilfreds med mig selv. Jeg vil være sund og stærk og jeg ved, at det her bare er begyndelsen. Sidste gang gjorde jeg det ikke for min egen skyld, og så er det aldrig en god idé. Jeg prøvede at være en bestemt person for en, fordi jeg troede det var det der var det rigtige. Jeg havde ikke den rette mentale indstilling, og dét er den største forskel denne gang. Jeg gør det her for MIG. Fordi JEG vil være sund, stærk og tilfreds. Fordi min krop skal bære mig igennem resten af livet, den skal være stærk til at lave børn og komme igennem på den anden side og fordi livet er for kort til at være utilfreds. Jeg gør det ikke for at imponere nogen eller for en enkelt oplevelse, men som en langtidsinvestering i mit liv, mit helbred

Hvad med træning, når du er på nupo? 
Jeg træner. Og det har jeg faktisk gjort et år nu næsten. Jeg træner 5-6 gange om ugen og det er hård træning, men jeg elsker det. De dage jeg træner spiser jeg lidt gulerødder/broccoli eller et stykke frugt ved siden af mit pulver. Jeg har nemlig fundet ud af det giver mig lidt ekstra energi til træningen, så det fungerer for mig. Jeg kan have dage, hvor jeg tydeligt kan mærke mit kalorieindtag er lavt ift. træning, og så er der andre dage, hvor træningen føles præcis som var jeg ikke på kur.

Har du nogle gode råd, hvis man vil kaste sig ud i nupo?
Jamen selvom jeg har meget godt at sige om nupo, så er der helt sikkert også udfordringer ved det. Man savner noget at tygge på , man får dårlig ånde (husk tyggegummi), de første 3-4 dage har man hovedpine, sent på aftenen bliver man sulten og kan til tider ikke falde i søvn pga dette, man kan blive i rigtig dårligt humør (som på hvilken som helst anden kur selvfølgelig), man er nødt til at sige nej til de sociale arrangementer hvor det simpelthen ikke er muligt at sidde med sin nupo, eller undgå mad helt, det er kedeligt efter noget tid kun at få det samme. MEN på alle disse ting, som jeg vitterligt synes er hårde og seje at komme igennem, så venter der på den anden side et rigtig flot vægttab hvis man har holdt det. Og det er det hele værd. Mit råd er også: Drik. Meget. Vand! Jeg drikker 3 liter ved siden af min nupo, og endnu mere når jeg træner. Hvis det bliver hårdt med pulver og man savner noget at tygge på, så skræl et par gulerødder eller noget andet grønt. Hellere det, end at falde i med et måltid og måske have endnu sværere ved at komme tilbage. Lav nogle realistiske mål. For mig er det at veje mig hver gang der er gået 10 dage og have ét cheatmeal efter en måned, for andre er det daglige vejninger og ugentlige cheat meals. Mit råd er bare, at lægge en plan FRA START og holde den derfra. Begynder man først at ændre i det løbende undervejs, så kan det være svært at holde sig til kuren (er min erfaring). Det hjælper desuden for mig med nogle små delmål, f.eks. ‘når jeg har klaret 14 dage må jeg købe en lækker creme’ eller ‘efter en måned tager jeg ud og spiser en god middag’ eller hvad det nu må være. Det er hyggeligt at se frem til.

I kan læse mere om Nupo her.

Hvis der er flere spørgsmål eller kommentarer er I selvfølgelig velkomne til at dele dem herunder. Jeg giver en update herinde på mit nupo/vægttabsforløb 1-2 gange ugentligt de kommende måneder, og måske I er nogle igang med en kur også? Uanset hvilken, så kan det være motiverende at følges, og I må endelig også dele, hvis I er igang med et projekt.

 

VÆGTTAB I ALT EFTER 10 DAGE 
Vejedag: d. 05.09.19
– 4,2 kg.
– 3% kropsfedt
+ 1% muskel
+ 2% vand

Næste vejedag: d. 15.09.19

4 kommentarer

 • Maria

  Hej Line Sofie. Jeg vil anbefale dig at ændre madvaner/ livsstil i stedet for et Quick fix som nupokur, for tror desværre du tager det hele på igen hvis du ikke får gjort noget ved madvanerne. Du kan jo ikke fortsætte på nupo kur eller andre “kurer” resten af livet. Held og lykke med vægttabet. Vh Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MI CONFESIÓN

   Hej Maria.
   Tak for din aneling 🙂 Jeg prøver nu alligevel med det her boost.. som jeg også skriver i indlægget er det jo ikke fordi jeg ikke skal ændre madvaner efter, men for at kickstarte den sunde livsstil. Tak 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Molly

  Spændende! Held og lykke. Kan du ikke skrive lidt mere om hvilke af nupo produkterne du Lan lide og hvilke du spiser hvornår? 😁

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MI CONFESIÓN

   Ja, det vil jeg gerne 🙂 Og tak. Jeg giver en update på det hele i weekenden 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg er klar