Nupokur : dag 32/32 - første måned overstået

Nupokur: min krop og vægt

Jeg har fået flere kommentarer fra følgere, som spørger hvorfor jeg overhovedet vil tabe mig. Flere siger, at det på billeder ligner jeg er meget slank og at 7+ kilo vægttab virker som meget. Jeg ved I der spørger, gør det af omsorg. Så derfor vil jeg selvfølgelig gerne komme med et opklarende svar. Jeg kan starte med at sige, at jeg ikke har lyst til at dele min vægt. Altså selve tallet. Det handler om, at jeg ikke vil have nogen tænker jeg synes et bestemt tal er forkert. Vi er allesammen forskellige, 60 kilo kan se forskelligt ud på to lige høje mennesker, det samme gælder 70, 90 osv. Der er ikke ét tal der nødvendigvis er for højt i sig selv (medmindre man vejer 450 kg), men for mig, så var/er min vægt for høj. Ikke kun for mig, men altså helt objektivt set, så ér den for høj. Derfor vil jeg tabe mig.

De billeder jeg viser på sociale medier af mig selv (hvilket de sidste mange år har været meget, meget få, hvis I lægger mærker til det) er taget enten langt fra, skåret af ved skuldrene eller med overtøj på, dette er der en rigtig god grund til. Jeg har nemlig været ked af min krop længe. Jeg er hverken slank eller undervægtig. Jeg er ikke engang normalvægtig endnu og jeg kan forsikre jer om, at jeg hverken er på vej ud i en spiseforstyrrelse eller det der ligner. Jeg har mit vægttab fuldstændig under kontrol. Det er rigtigt, at hvis man går tilbage på min instagram, så fremstår jeg meget slank. Fordi det var jeg dengang for mange år siden. Men I må ikke tro, at det er sådan jeg ser ud i dag.

7 kilo lyder af meget, ja, men ingen der kender mig og ser mig til hverdag vil synes jeg er blevet overdrevet tynd eller slank, for det er jeg slet ikke. Når jeg tager på, så tager jeg på på HELE kroppen. Fra top til tå. Derfor syner 5 kilo ikke af ligeså meget, som på dem hvor det hele sætter sig primært i ét område. Det er jo både godt og skidt, man ser det ikke lige så nemt, når et par kilo ryger på, men det samme gælder den anden vej, der skal mere til at se når de ryger af også. For at nå min idealvægt (som jeg ikke helt har, fordi jeg ved ikke hvordan det ser ud på mig når jeg træner så meget osv.) men så har jeg omkring 20 kilo igen. Det siger altså også lidt om, at jeg ikke bare er en streg i luften. Hvis jeg havde været meget tynd, så havde det heller ikke været muligt at smide så mange kilo på en måned og ryge så langt ned i min fedtprocent.

Jeg overvejer stadig at dele før/efter billeder når jeg er færdig med forløbet, så bliver det måske mere tydeligt for alle, men det er stadig ikke noget jeg vil love. Det er sårbart og grænseoverskridende synes jeg. Men dét jeg i hvertfald kan love er, at jeg på ingen måde er undervægtig eller meget slank. Jeg er heller ikke ude i en spiseforstyrrelse eller har urealistiske forventninger til min krop. Jeg har ikke et ønske om at være undervægtig eller meget tynd, slet ikke. Jeg har et ønske om, at min krop er sund, stærk og at jeg er tilfreds. Og jeg stopper, med vægttabet og starter med vedligeholdelsen, når jeg er nået dertil.

Jeg beklager, at jeg ikke tør vise jer billeder af min krop nu, men det har jeg ikke lyst til. Der er for mange mennesker jeg ikke vil inddrage i det nu f.eks. kollegaer og eventuelle borgere på mit arbejde. Så I må nøjes med jeg engang imellem kun poster lidt billeder hvor man ser mig i tøj/overtøj.

Jeg håber det opklarer lidt, hvorfor jeg føler behov for at tabe mig. Jeg kan også til alles information oplyse, at min læge har været indover forløbet. Hvis der var tvivl om, om jeg på nogen måde var for tynd eller slank til at gå på kur, så ville min læge ikke have været med ind over. Jeg har brug for det her. Jeg har styr på det, det lover jeg 🙂

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nupokur : dag 32/32 - første måned overstået