20% rabat på sko og støvler - kun i dag

Èt farvel kommer sjældent alene

Det kunne lyder mere trist/alvorligt end det er, det er faktisk på ingen måde så stort igen, men alligevel har jeg i forbindelse med opsigelsen af mit job været nødt til at kigge lidt på min økonomi, og hvis der er noget jeg hader, som i HADER, så er det at tale om økonomi. Mattis og jeg har måtte kigge vores økonomi igennem, kigget på hvad vi kan skære ned på/ændre/undvære. Jeg ved ikke hvorfor, men det gør mig altid i så mega dårligt humør at tale om økonomi, og Mattis og jeg bliver sjældent uvenner, men hvis noget kan gøre mig vred, frustreret og urimelig, så er det pengesnak. Jeg bliver så presset og ked af det, hvis jeg får følelsen af det ikke kan hænge sammen, og når jeg så oveni er meget spændt og nervøs på det hele, så skal der ikke meget til. Heldigvis ved Mattis godt at det bestemt ikke er min bedste side, så jeg er hurtigt tilgivet igen når jeg i vrede rejser mig, og med tårer i øjnene og siger ‘så kan det hele også være ligemeget.. så kan jeg bare flytte med det samme og droppe det hele’, ikke ligefrem særligt modent. Men når man siger sit job op, så er der nødt til at være nogle økonomiske ændringer, så vi kan klare den hver måned og så vi ikke skal vende hver en krone, det er der ingen af os der gider. En af de ting vi har været nødt til, er at sælge vores bil. Vi har kun haft den i nogle måneder og jeg knuselskede den bil. Det var sådan en stor, lækker bil, som vi havde tænkt at have i maaange år, hvor der både var plads til hunde og babyer og alle de ting Mattis kører til sit værksted. Men sådan blev det ikke, og det er også helt okay. Det var en semi-dyr bil, en bil vi sagtens kunne have med mit fuldtidsjob og egentlig også kunne have nu (selvom det ville blive stramt) men ikke en bil vi har behov for på samme måde. Jeg kommer ikke til at have det samme kørselsbehov. Dog vil vi stadig gerne have en bil, da vi har familie/venner lidt længere væk med små børn, mennesker vi gerne relativt nemt vil kunne besøge. Vi har heldigvis været så heldige at få det samme for den, som vi gav, og vi kan komme gældfrit ud af den. Så nu er vi på udkig efter en lille økonomisk bil, som kan fragte os rimelig pålideligt fra a til b og som ikke koster alverden.

Jeg kigger tit på vores budget de her dage, når jeg bliver bekymret for om det hele kan gå, bare lige for at sikre mig det hele nok skal gå. Og når jeg så bliver helt panisk (det sker desværre også) så er Mattis god til at berolige mig, og sige at det hele nok skal gå og vi ikke kommer til at stå uden tag over hovedet uanset hvad der sker. Det er nok det værste ved alt det her, den dér økonomiske usikkerhed og de ændringer vi må tage så det kan hænge sammen. Men det er (forhåbentlig) det hele værd og beslutningerne er jo helt rigtige… og så tror jeg det er meget godt for mig at lære at kunne snakke om økonomi, også når jeg føler mig presset. Jeg er trods alt 30 år, så det er på tide 😉

3 kommentarer

 • Anonym

  Hvis I leder efter input har vi en SEAT Mii, og den kan virkelig anbefales. (Samme ‘indmad’ som Skoda Citigo eller en VW UP)
  Den er meget økonomisk, og man har fornemmelsen af “rigtig” bil, selvom den selvfølgelig er mindre, men man føler ikke, at det hele falder fra hinanden, når man lukker døren (som jeg synes, nogle city-biler godt kan føles :0) ).
  Vores kører 25 km/literen på landevej og er meget billig i reparationer. Vi har kørt 105.000 km i vores og først netop fået skiftet bremseskiver. Det afhænger selvfølgelig også lidt af ens kørsel. Den har også ISO-fix på begge bagsæder.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MI CONFESIÓN

   Super råd, tusind tak. Mattis’ mor har faktisk en Seat Mii vi I en 4- måneders periode lånte, og jeg havde det ligesom dig, jeg var mega overrasket over, hvor godt den kører. Det er bestemt også en af de små biler vi kigger på, men indtil videre har vi ikke fundet en med den rigtige pris. Men fedt at høre, igen tusind tak for godt råd 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anonym

   Selv tak, det var sødt af dig at svare! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

20% rabat på sko og støvler - kun i dag