Tid til forandring

Den store netflix-guide: De 20 bedste serier på Netflix 2019

Nu er vi i november, det er koldt, vådt og mørkt udenfor. Men hvad er bedre end slik, pizza og lækkerier på sofaen med tæpper og Netflixserier på en kold novemberlørdag. Jeg er en total serienørd, jeg ser så mange serier og har altid gjort det. Derfor tænkte jeg at samle en liste med anbefalinger til serier, man lige nu kan se på Netflix. Mattis og jeg har altid en serie vi følger med i, lige nu er vi igang med nr. 10 på listen herunder. Hvis I har anbefalinger til andre serier, så vil jeg MEGET gerne have dem 🙂 Indlægget her er et af de længere, for der er mange anbefalinger.

1. MINDHUNTER
Mindhunter foregår i slutningen af 70’erne. Den handler om en ung FBI agent som er frustreret over den til tider rigide tilgang politiet har i forbindelse med opklaring af mord, og han begynder derfor sammen med en ældre agent og en akademiker, at forme nye måder at anskue mord på. Det er en rejse ind i seriemorderes sind, hvor de ud fra deres handlemønstre forsøger at finde svar. Den er virkelig godt lavet, og jeg kan kun anbefale jer at se den. Der er lige nu 2 sæsoner af serien.

2. BREAKING BAD
Jeg kan næsten ikke forestille mig der er nogen, som endnu ikke har set denne serie, men HVIS ikke, så kom igang! Den er på min top 5 over yndlingsserier jeg nogensinde har set. Helt kort handler den om Walter White, en kemilærer der underviser i gymnasiet, som i starten af serien diagnosticeres med dødelig lungekræft. I et ønske om at sikre sin families økonomiske fremtid, begynder han er fremstille metamfetamin med sin tidligere elev Jesse Pinkman. Alle 5 sæsoner kan ses på Netflix.

3. MODERN FAMILY
Det her er en af mine yndlingskomedieserier. Serien er set ud fra en usynlig dokumentarfilmskabers perspektiv, serien tilbyder et ærligt, og virkelig sjovt perspektiv på familielivet. Den handler om én stor familie, delt op i forskellige familiegrupper. Jay, som er familiens ældste har en (noget yngre) Colombiansk Kone Gloria han bor med, sammen med Glorias søn Manny. I løbet af serien, får de sammen et barn. Jay har to voksne børn, Clair og Mitchell. Clair er gift med Phill, og sammen har de 3 børn: Haley, Alex og Luke. Mitchell er homoseksuel og gift med Cam, de har sammen adopteret en datter, Lily. Man følger deres forskellige dagligdag, dilemmaer, skænderier og udvikling. Den er rigtig sjovt lavet og karaktererne er helt fantastiske. Det er én stor – hetero – og homoseksuel, multikulturel, traditionel – og meget glad familie. Der er 6 sæsoner på Netflix.

4. DEAD TO ME 
Denne her serier slugte jeg i løbet af et par dage, og jeg glæder mig til sæson 2. Den handler om to kvinder som møder hinanden i en sorggruppe, fordi begge deres partnere er døde. Kvinderne hedder Jen og Judy og Judy mistede sin mand da han fik hjertestop, Jen mistede sin mand, da han blev kørt ned mens han var ude og løbe. Man følger deres venskab, som hurtigt dannes, men det viser sig, at en af kvinderne ikke er hvem hun udgiver sig for at være. Den er virkelig spændende.

5. BLACK MIRROR
Det her er en meget speciel serie, men ikke desto mindre virkelig interessant. Black Mirrors afsnit, tager udgangspunkt i et skævt og mørkt syn på ny teknologi og sociale medier, med fortællinger der berører følsomme emner. Hvert afsnit har 100% deres egen historie, de hænger altså ikke sammen udover det overordnede tema. Der er i alt 23 afsnit fordelt over de 5 sæsoner der ligger på netflix, og nogen af dem er helt geniale, nogen af dem ikke helt ligeså fede, men fælles for dem er, at de alle er et kig værd. Det er en tankevækkende serie.

6. WORKIN’ MOMS
Denne her serie er virkelig fed. Jeg gik igang med den, da jeg lige manglede noget at se en dag. Jeg havde ikke regnet med jeg ville elske den. Serien er sjov, smuk og realistisk udført, og derfor er jeg fan. Den handler om en gruppe kvinder, der alle er nybagte mødre. Man følger hovedpersonen Kate, som skal tilbage på arbejde efter barsel og er nervøs for, hvordan det skal komme til at gå. Derudover følger man også andre mødre fra samme mødregruppe. Den homoseksuele kvinde Frankie, som kæmper lidt med post-partum depression, og er nået til et punkt hvor hun gerne vil køre galt, så hun kan få en pause. Man følger også Anne, der er blevet gravid igen 8 måneder efter at have født sit barn nr. 2, og hendes tanker omkring dette. Serien tager fat på nogle spændende emner, også selvom man endnu ikke selv er mor. Den formår at joke med tunge temaer, på en rigtig fin måde, og jeg elsker skuespillerne. Jeg er virkelig vild med serien, og den er helt klart en anbefaling værd. Der er 3 sæsoner på Netflix.

7. NEW GIRL
Endnu en af mine absolut yndlingskomedieserier. Efter et break-up flytter Jess, en meget frisindet og optimistiske ung kvinde, ind i en lejlighed med tre single mænd. Selv om de finder hendes adfærd meget usædvanlig, støtter de hende – det meste af tiden. Den er virkelig sjov. Der ligger 5 sæsoner på Netflix.

8. WHITE COLLAR
Serien handler om det usandsynlige partnerskab mellem charmerende svindler Neal Caffrey og den ordentlige FBI agent Peter Burke. Caffrey leverer sin ekspertise for at hjælpe Burke med at få fat i andre svindlende kriminelle i bytte for sin frihed, og sammen viser de at for at løse de hårdeste forbrydelser, skal du ansætte den smarteste kriminel. Serien er virkelig god, den er både spændende og let. Der er 6 sæsoner på Netflix.

9. BLACKLIST
En stærkt artikuleret og intelligent forretningsmand og mastermind, “Red” Reddington, har angiveligt været på “10 Most Wanted List” fra forskellige amerikanske retshåndhævende myndigheder i over 20 år. Legenden er, at Red er lige så undvigende som han er klog, han styrer en labyrint af kreative virksomheder kombineret med en uhyggelig evne til at samle information. På den første dag hos FBI for en ny kvindelig ‘profiler’ frisk ud af Quantico, tilbyder Red at samarbejde med FBI. Red lover at levere forskellige kriminelle og sager, der tidligere var ukendte, til retshåndhævelse.. og alt Red vil have i gengæld er, at han får lov at vælge hans muse. Der er 4 sæsoner på Netflix.

10. UNBREAKABLE KIMMY SCHMIDT
Denne serie er vi lige gået igang med. Jeg har haft en underlig modstand på at gå igang, jeg har tænkt det ikke var noget for os. Men nu er vi igang med sæson 1 (ud af 4) og den er ret lovende. Serien handler om Kimmy Schmidt, som har været gemt under jorden i 15 år i en underjordisk bunker, sammen med 3 andre hjernevaskede kvinder og en tosset kultleder, fordi de troede at verden var gået under. Nu følger vi så hendes liv, efter hun er kommet op til overfladen igen og pludselig skal bo i farverige New York City, byen der aldrig sover. Serien er indtil videre ret sjov, og jeg glæder mig til at se dens udvikling. Der er 4 sæsoner på Netflix.

11. STRANGER THINGS
Endnu en serie vi var længe om at gå igang med. Jeg troede ganske enkelt det var for børneagtigt og slet ikke noget for mig. Men der tog jeg fejl. Den er virkelig fed og anderledes. Serien handler om en lille by, hvor der sker uforklarlige ting. En dreng forsvinder en sen aften og hans 3 venner, en politichef og drengens mor, sætter jagten ind efter ham. I deres jagt på at finde ham, sker der flere og flere uforklarlige og mærkelige ting omkring dem. Jeg kan ikke skrive meget mere nu, da jeg ikke vil afsløre det, men jeg synes virkelig I skal give den en chance, hvis I ikke allerede har gjort dét. Der er 3 sæsoner på Netflix.

12. THE GOOD PLACE
Denne serie er endnu en af dem, som jeg bare satte på i mangel af bedre. Jeg havde brug for noget at se. Men den er sgu vokset på mig, og nu er den så med på listen. Serien handler om Eleanor, der på grund af en fejl havner i ‘the good place’ efter sin død. The Good Place er det sted man ender, når man har gjort noget ekseptionelt godt i sin tid på jorden.. der er bare ét problem, de har blandet hende sammen med en anden Eleanor, så hun hører slet ikke til i ‘the good place’. Den er sjov og let, og man kan se 2 sæsoner på Netflix nu.

13. JANE THE VIRGIN
Denne her serie er ret anderledes end hvad man ellers ser af komedie/dramaserier. Den er nyskabende, morsom og så giver den stof til eftertanke. Det var endnu en af de (utallige) serier jeg gik igang med, uden at forvente andet end lidt let søndagsunderholdning. Men jeg blev bidt af den. Serien parodierer sæbeoperaen. Den behandler mange reelle problemer hvilket distancerer sig fra den klassiske sæbeopera, men den har samtidig sæbeoperaens komplicerede plot. Derfor er det rart med det lille resumé i starten af afsnittet, så man altid kan følge med. I serien følger vi Jane som er jomfru og gerne vil forblive dette, indtil hun bliver gift med sin kæreste Michael, som er politibetjent. Ved en fejl insemineres hun med en mands sæd, en flot, rig latinomand Raphael. Jane bor sammen med sin mor og mormor, hendes mor er meget løs på tråden, hendes mormor er meget religiøs og man følger også deres trekantsdrama i familierelationen. Der er selvfølgelig også mord/krimihistorie på sidelinjen og en ukendt far der pludselig kommer ind i billedet.. han er selvfølgelig skuespiller i en sæbeopera. Serien lyder meget speciel, og det er den også, men den er altså en anbefaling værd.

14. THE MICK
Jeg elsker skuespilleren, der er hovedperson i denne serie, nemlig Kaitlin Olson. Hun er helt genial, og derfor var jeg allerede vild med serien, inden jeg overhovedet var gået igang med den. Serien handler om den ansvarsløse svindler Mackenzie ‘Mickey’. Da hendes rige søster bliver arresteret, ender hun med ansvaret for tre forkælede børn søsteren har, og en fornem bolig i staten Connecticut. Serien blev desværre afsluttet, og der er derfor kun 2 sæsoner. Men den er bestemt værd at se, særligt hvis man er vild med Kaitlin Olson, som jeg jo virkelig er. Der er 2 sæsoner på Netflix.

15. ARRESTED DEVELOPMENT
Denne her serie er mega fed. Intet mindre. Det er faktisk en af favoritterne, fordi den er sjov og den er klog. I serien følger vi den rige Bluth familie, som ofte skaber mange problemer for sig selv, hvorefter det er sønnen Michael, som forsøger at rydde op efter dem. Dysfunktionalitet på niveau som vi ser den hos Bluth-familien, skal man lede længe efter. Det er svært at forklare mere om serien, så jeg kan ikke sige andet end at den skal ses. Den SKAL ses. Der er 5 sæsoner på Netflix nu.

16. SUITS
Advokatserien Suits handler om Mike Ross, der aldrig har levet op til sit potentiale. Han kan huske alt hvad han læser, men har røget for meget pot, hængt med de forkerte venner og derfor ikke fået taget sin universitetsuddannelse. Mike lander tilfældigvis (i en flugt fra politet grundet salg af hash) på det kontor hvor Harvey Spector (advokat) der interviewer unge Harvard-uddannede advokater til et job, sidder på. For at gemme sig for politiet tager Mike pladsen fra en, der ikke er mødt op til sit interview. Harvey er så imponeret over Mikes evner, så han får chancen for et job der, men så er spørgsmålet om han kan holde skjult han ikke er uddannet. Serien er en virkelig lækker blanding af advokatsager og personlige forhold der udspiller sig mellem karaktererne. Den er værd at give en chance. Der er 7 sæsoner på netflix.

17. SANTA CLARITA DIET
Da jeg gik igang med denne her serie var det uden de store forventninger. Faktisk gik jeg kun igang med den, fordi Drew Barrymore er i hovedrollen, og jeg kan ret godt lide hende. I serien følger vi en familie i forstæderne, hvor moren (Drew Barrymore) en dag pludselig forvandler sig til en zombie. En morgen vågner hun op og kaster op udover det hele, og derefter er hun forvandlet. Forældrene er ejendomsmæglere og har to børn. Vi følger nu familien, mens de forsøger at finde en kur så hun kan blive til sig selv igen, alt imens hun kæmper med den store trang til menneskekød, som de nu skal finde en måde at forsyne hende med. Den er meget sjov og en hyggelig serie til en kold weekend.

 

18. BROOKLYN NINE-NINE
Serien handler om en politistation i det fiktive 99. distrikt i NYPD i Brooklyn. i Brooklyn. Serien, der bygger på det daglige liv i Brooklyn PD er sjov og samfundskritisk og så er der nogle fede karakterer med. Når man har givet serien en chance, så bliver man ret vild med de forskellige karakterer der er med og så er den svær at slippe igen. Der er 5 sæsoner på Netflix.

19. UNBELIEVABLE
Denne serie er den seneste vi har set. Det er et voldtægtsdrama, der er baseret på virkelige hændelser. Det er en historie om en ung kvinde Marie, hvis voldtægtshistorie ingen tror på. I en anden by, kommer politiefterforskeren Karen på sporet af serievoldtægtsforbydere, da hun har spurgt en kvindelig efterforsker i et nabodistrikt til råds i en voldtægtssag. Unbelievable klipper imellem kvindernes efterforskning og Maries liv, efter hun under pres fra politiet har trukket sin voldtægtssag tilbage. Det er en spændende serie med et vigtigt tema, og så er jeg bare en sucker for true-crime genren. Der er 1 sæson á 8 afsnit på Netflix.

20. MAKING A MURDERER
Serien handler om Steven Avery, som bliver dømt skyldig i en forbrydelse han ikke har begået og bliver sat i fængsel, hvor han sidder i 18 år, før man finder ud af han er uskyldig. Kort efter han er kommet ud, bliver han endnu engang anklaget for en ny forbrydelse, og derefter udspilles et helt sindssygt absurd og nervepirrende retsdrama sig. Det efterlader seeren tilbage med spørgsmålet: kan man stole på myndighederne? s e  d e n ! Det er en dokumentar i 2 sæsoner på Netflix.

Kan I tilføje nogle serier vi skal se, jeg ikke har nævn her? Skriv gerne en kommentar, det vil varme mit lille seriehjerte.

10 kommentarer

 • Vivian

  Tak for anbefalinger. Jeg giver dig så meget ret i alt det på listen, jeg også har set, men jeg er en af de få der har Breaking Bad tilgode, så jeg må vist heller i gang! I må og skal se “The sinner”…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  The Sinner med Jessica Biel. Så spændende. Hun er en stille og rolig mor der pludselig gør noget meget dramatisk og skræmmende, mens familien er på stranden. Bagefter kan hun intet huske, og man bliver godt og grundigt mindfucked som seer, fordi man ikke fatter noget. Den er på netflix.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amanda

  Peaky blinders! Den er vildt god!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amarilla

  Jeg var ret betaget af American Horror story. Man behøver ikke se sæsonerne i rækkefølge for de har hver deres tema, men det er den samme gruppe af skuespillere der spiller nye roller. Ret sjovt koncept 😁 Jeg er også vild med særligt Brooklyn Nine-Nine, Modern Family og Suits af dem du nævner og er i gang med Mindhunter! Hvad med Game of Thrones, hvor er den lige??? Har du ikke set den, har du virkelig noget til gode!? 😀 True Detective første sæson er også mega fed, 24 timer er en all time klassiker og Homeland er også rigtig spændende. Supernatural har jeg også set meget, men de kørte den lidt for langt ud. 13 reasons why var meget intens og tankevækkende. Hvis du vil have et godt grin så er The IT crowd fantastisk ❤️ Big Little Lies er også SÅ fed. Og jeg glæder mig så meget til nye afsnit af Handmaids Tale!!! Og… ja jeg er vist også en serienørd 😂😂😂😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Gyldholm

   Game of Thrones blev jeg aldrig vild med.. og den er vist heller ikke på Netflix 😉 Men Mattis har set det og var vist ret vild med det!
   Homeland har jeg også set faktisk, den er også vildt god.. og det samme med Big little Lies 🙂 Jeg har skrevet de andre ned, det er SÅ dejligt med tip til serier til sådan nogle serienørder som os 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Fedt indlæg, mangler nemlig en serie at gå igang med. Du mangler The Americans på listen – det er seriøst en af de bedste serier, jeg nogensinde har set!! Helt på højde med Breaking Bad, som jo også er EPISK. Den handler om to russiske agenter, som lever under cover i USA og arbejder for moder Rusland. Selv deres børn ved ikke, at de arbejder som agenter. SÅ spændende 😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Gyldholm

   Tak 🙂 The Americans gik vi faktisk igang med og så en del af, men det var som om vi blev lidt tabt på vejen? Måske vi skal give den en chance mere, der er nemlig flere der skriver det 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kir

   Den er jo ikke på Netflix?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lea

  Jeg satte GLOW på af mangel på bedre her den anden dag, og så de 2 første sæsoner på to dage! Overraskende god. Handler om kvinde wrestling i 80’rene 😝

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Gyldholm

   Det lyder umiddelbart heller ikke som noget for mig, men jeg er blevet overrasket flere gange før, så den kommer med på min liste 😉 Mega tak for tippet !

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tid til forandring