December og nu uden job

Første uge

Jeg har nu haft en uge uden arbejde. Det er selvfølgelig kort tid at vurdere, hvordan det kommer til at gå. En uge er ikke meget, men det er alligevel nok til jeg kan komme med en lille update på, hvordan det har været. Der er to ord, der her den første uge beskriver ret godt hvordan det har været: underligt og rigtigt. Det føles rigtigt i maven, og den første uge har været virkelig god for mig. Det har selvfølgelig været specielt pludselig ikke at skulle op hver morgen og køre 40 minutter til arbejde. Det har været underligt ikke at være omkring kollegaer hver dag og det har også været lidt specielt ikke helt at have noget at lave, og samtidig skulle nå en masse. Men den første uge er gået med en masse praktiske ting, som man skal have styr på, når man pludselig står uden arbejde. Derudover har jeg også brugt nogle af timerne på at falde ned. De sidste måneder har jeg følt min krop har arbejdet i et meget højt gear, jeg begyndte at glemme så meget (altså bl.a. vågnede jeg en nat og kiggede på Mattis, og pludselig synes jeg slet ikke jeg kunne finde ud af hvad han egentlig hed) og jeg følte mig bare presset over omstændighederne. En blanding af at skulle nå en masse på arbejde og samtidig have en masse uro forbundet med det snart var sidste dag. Jeg måtte lige vende med min læge, om jeg mon var ved at udvikle tidlig demens fordi jeg blev oprigtigt bekymring for min hukommelse særligt, hvor vi blev enige om, at omstændighederne nok var lidt stressende. Derfor har den første uge uden arbejde også været rigtig god for mig. Jeg har også haft tid til at morgentræne uden at skulle løbe tilbage, skynde mig i bad og spurte ud til bilen for at nå på arbejde hurtigst muligt, der har været tid til lige at drikke lidt vand, sidde og snakke med de andre og tage et bad i ro og mag efter. Jeg har også haft tid til lange gåture, masser af frisk luft og har brugt det som mulighed til at lufte lidt ud inde i hovedet og komme ned i gear. Så dét har været godt og rigtigt, men også underligt. En god blanding.

Allerede nu kan jeg dog mærke jeg kommer til at savne den daglige kollegakontakt. Det vidste jeg godt inden jeg sagde op. Jeg havde fået nogle tætte kollegaer, og det var dejligt at vende alle de små dagligdagsting med dem. Den del kan jeg mærke jeg lige skal vænne mig til at undvære. Den første uge har jeg haft mange aftaler med forskellige mennesker, så jeg har ikke haft så meget tid til rigtig at mangle dem, men nu hvor det er søndag og jeg normalt skulle have indstillet hjernen på arbejde i morgen, kan jeg mærke det er underligt ikke at skulle høre om de andres weekend eller fortælle om min egen. Jeg ved det skal være et fokuspunkt for mig fremadrettet, hvordan jeg ikke ender med at føle mig ensom. På den anden side, har jeg fået talt mere med Mattis om mine små tanker og dagligdagsfunderinger (er det mon et ord?). Når jeg efter en hel dag på arbejde fik vendt disse ting med mine kollegaer, så havde jeg ikke overskud eller energi til også at dele det med Mattis. Ikke at vi ikke talte sammen, men det var mere om andre ting og jeg var ikke god til at involvere ham i mit arbejde eller tanker jeg havde i løbet af dagen, for jeg orkede det simpelthen ikke når jeg kom hjem. På den måde er jeg blevet bedre til at dele mere med ham, og det kan jo også have sine fordele kan man sige 😉

Men altså, alt i alt har den første uge været god og speciel, og jeg skal lige vænne mig til det. Men jeg tror det nok skal blive godt, og jeg fulgte min mavefornemmelse, så jeg er sikker på, at det næste kapitel i mit liv er det helt rigtige.. og jeg GLÆDER mig.

7 kommentarer

 • Stærkt line

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • I

  Var det ikke meningen, at du ville afsløre dit projekt for os (i går)..??

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Gyldholm

   Jo det kommer senere (i dag eller i morgen) 🙂 Der har været lidt run på, så det trak lidt ud 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Du skrev i dit forrige opslag: “på lørdag løfter jeg sløret for, hvad det er jeg har gået og brygget på i månedsvis” – Jeg har ventet ret spændt på, hvad det mon kan være, så er det mig der har misforstået hvilken lørdag du snakke om, eller har du skiftet mening og vil ikke dele det alligevel? 🙂

  Og så kan jeg ikke lade være med at tænke, at det selvfølgelig nok er stress der har gjort, at du har glemt mere end normalt, men når man nu lever på 800 kcal (eller hvad det er nu er den daglige NUPO-indtag løber op i), i så mange måneder i træk, så er det måske også en del der har påvirket din hjerne – det kræver nu engang energi for neuronerne at kunne fyrre ordentligt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Gyldholm

   😉 Tak fordi du skriver. Det kommer senere i dag (eller i morgen) !

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hej Line. God vind med alt det nye. Det er ofte når man satser og bryder ud af de vante rammer, at man rykker sig. Hvornår løfter du sløret for dit projekt, var det ikke denne weekend? Jeg er ved at være lidt nysgerrig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Gyldholm

   TAK Maria. Ja I er flere der har bemærket det ikke kom som lovet, men det kommer senere i dag (senest i morgen) 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

December og nu uden job