Første uge

Mit projekt

Med lidt forsinkelse er jeg nu klar til at løfte sløret for, hvad det er jeg rigtig gerne vil lave og har haft en drøm om altid.

Mit projekt

I mange mange år efterhånden, har jeg drømt om at lave film og tage billeder. Ikke spillefilmsproduktioner, men stemningsfilm. Film og billeder, der fanger smukke øjeblikke mellem mennesker, som skal foreviges. I mange år har jeg selv filmet, helt på hobbyplan som I har set, små stemningsfilm til mig selv og nogle små projekter for dem tæt på mig. Jeg har altid fået at vide jeg er god til at fange de fine øjeblikke og skabe en stemning på både film og i billeder, men jeg har aldrig turde tage springet videre med det. Jeg drømte om at blive fotograf, men turde ikke, da jeg følte det var for usikker en uddannelse og der var for mange om buddet. Så drømmen forblev en drøm, og jeg udlevede min interesse i det private på hobbyplan mens jeg tog min sikre uddannelse. Jeg har ikke haft al den tekniske viden omkring kamera, og mit udstyr har ikke været det dyreste og bedste på markedet, for jeg har aldrig turde tage skridtet videre og se om det kunne blive til noget. Men det er ikke mine kreative tanker, mine evner for at lære nyt eller mine idéer der mangler, det har simpelthen været modet. I maj var jeg til min venindes bryllup, og i bryllupsgave gav jeg dem en bryllupsvideo, fordi det uden tvivl er den største gave jeg selv synes jeg kan give – et minde for livet. Bryllupsbilleder er fantastiske at have, men det levende billede fanger noget helt unikt. Da jeg kom hjem fra bryllup dagen efter, med tømmermænd og træthed i hele kroppen, var det eneste jeg ville at redigere film. Jeg slap det ikke før kl. 3 om natten, selvom jeg skulle op på arbejde dagen efter. Lige dér gik det op for mig, at hvis noget kan holde mig vågen til kl. 3 om natten, på trods af træthed og tømmermænd, så er det fandme noget man skal gøre noget ved. Der er sgu ikke andet der kan holde mig vågen til efter 22 ellers 😉

Så siden maj har jeg arbejdet på mit lille projekt. I starten var det mest bare i mine tanker. For/imod, turde jeg, hvordan skal man gøre det osv. Så månederne gik i starten med at gruble. Men så besluttede jeg mig for at gøre noget ved det og nu har jeg har et nyt kamera, som er noget af det bedste på markedet til både at filme og tage billeder, og jeg har købt en stor, lækker iMac, nye redigeringsprogrammer, udstyr til lys og lyd og ikke mindst, har jeg brugt mange weekender, eftermiddage og aftener på at lære nyt om redigering, det tekniske i kameraet og rodet med hjemmeside/instagram/idéer osv, altså ved siden af mit fuldtidsjob. Jeg har også fundet en mentor, en fotograf, som hjælper mig til at blive endnu mere dygtig og skarp. Jeg har filmet små klip for at øve mig, og taget lidt billeder. Jeg elsker at lave film og jeg elsker at tage billeder. Der er mange dygtige fotografer derude, mange som specialiserer sig indenfor bestemte temaer, men lige nu kan jeg lide flere ting. Mit primære fokus er nok film, mest fordi det er det jeg synes er allermest sjovt og det jeg føler jeg er allerdygtigst til. Herunder vil mit fokus være at fange de unikke øjeblikke der er mellem mennesker. Men det er altså både bryllupper, fødsler, den første fødselsdag, første gang din datter møder sin nyfødte lillebror, polterabender og andre begivenheder som man gerne vil have foreviget i en lille, fin stemningsfilm og/eller billeder. Jeg har endnu ikke et portfolio, hvilket er det absolut vigtigste for mig, ift. at kunne vise hvad jeg kan. Med tiden kan det være jeg finder ud af, at filme bryllupper bliver det jeg helst vil eller noget andet, men til en start vil jeg gerne tilbyde mine film og billeder lidt bredt, for at lave et fedt portfolio og finde ud af præcis hvilket område jeg brænder mest for.

Nedenstående i kursiv skrev jeg dengang jeg havde planer om at offentliggøre mit projekt første gang. Jeg lader det stå (fordi det er hyggeligt at have hele processen) men kommer så med en kommentar under det, ift. hvordan det så ser ud nu.

Mit firma hedder, som I kan se i indlægget, unending. Der lå overraskende meget arbejde i at finde et navn, jeg havde mange krav til det, og navnet i sig selv tog flere måneder at komme frem til. Kravene har været, at det skal være let at udtale og forstå, men ikke på dansk så jeg ikke sorterer potentielle udenlandske kunder fra og fordi jeg synes, med det rigtige navn, at det lyder lidt federe på engelsk. Det skulle ikke være plat og forsøge at lege med ordene på en irriterende måde .. I ved, som frisører der hedder Cut4U eller HaircutZ. Det skulle ikke inkluderer mit navn eller hedde præcis hvad det er (f.eks. Lines filmproduktion, eller LS film og billeder) men det skulle samtidig have betydning ift. det jeg laver og altså ikke have et helt tilfældigt navn som f.eks. Netto,  Lidl eller sådan. Det skulle være ét ord, som også skulle se lidt pænt ud, der skulle være… flow i det, hvis det giver mening. Det måtte ikke være for langt et ord og ikke for kort. Det skulle desuden kun være ét ord og måtte ikke være FOR åbenlyst og kliché som ‘forever’ eller lignende, selvom det godt måtte rumme netop dén betydning. Det skulle være et ord der eksisterer, men samtidig ikke alt for brugt, hvis det giver mening. Der var mange krav og jeg synes at med unending, at jeg har opfyldt dem alle. Det er kort, det har en betydning uden at være en kliché, det er ikke dansk, ikke for langt, ikke for kort, ikke for brugt, nemt at udtale, flot at skrive og så rummer det lige præcis det jeg gerne vil have det til. Så sådan blev unending til, og så har jeg selvfølgelig en tagline, så man er helt med på, hvad det går ud på.
Ja, det med at finde navn var lidt af et projekt. Jeg endte på unending da jeg skrev ovenstående og var i en lang periode sikker på, at dét var navnet. Men så blev jeg alligevel i tvivl. Jeg grublede længe over det og endte med at nå frem til noget helt andet, nemlig, at det skulle inkludere mit eget navn og være tydeligt, hvad det er jeg tilbyder. Unending er stadig fint synes jeg, men ud fra bare at se det navn, ville man ikke vide, hvad det er jeg laver. Derfor endte det med Gyldholm film & photography. Ikke noget fancy eller specielt. Mit navn kan ikke udtales på andet end dansk (jeg tror i hvertfald det er svært), men til trods for det ville jeg gerne have film & photography til at være engelsk, så hvis jeg på sigt får kunder der ikke er danske, kan de i det mindste forstå hvad jeg laver 😉 Jeg synes også, at dét at bruge sit eget navn viser noget troværdighed og tillid. Det endte med at blive lidt langt, men altså, nu er det sådan og jeg tror det er det rigtige navn.

Jeg er spændt og glad.. og lidt nervøs. Jeg er heldigvis ikke nervøs for ting som økonomi, som er en af de faktorer mange der starter egen virksomhed kan blive nervøse for, men det er jo fordi jeg har min faste indkomst og mit job, hvor jeg er sikret. Jeg føler, at selv hvis alt skulle gå fuldstændig galt, så er det ikke være end jeg har mistet en mindre portion penge, men så kan jeg altid se tilbage på, at jeg prøvede det af. Det kan være det bare bliver en lille ‘hygge-virksomhed’ som har et par opgaver om året, og så bliver det sådan, men det kan også være, at det ender med at blive en mindre succes, og noget folk oftere har lyst til at bruge mig til, og så er det jo bare fedt.. og som sagt, worst case, ingen vil have lavet film (eller billeder), så er jeg stadig sikret og præcis hvor jeg har været de sidste mange år. Win-win… men selvfølgelig mest win, hvis der er nogen der synes jeg er dygtig og som har lyst til at bruge mig that is 😉
Ja og sådan her endte det jo heller ikke med at blive. For jeg har ikke et job jeg er sikret i nu, jeg har nemlig sagt op, som I nok efterhånden har opdaget. Så nu prøver jeg det af uden et sikkerhedsnet under mig, og på en måde tror jeg også det gør jeg er endnu mere motiveret og knokler for at nå mit mål. Jeg kan ikke ‘bare vente til næste måned’ f.eks. Nu er det noget jeg prøver af, sådan med alt hvad jeg har og der er faktisk noget på spil. Jeg tror virkelig på det her, og det er fordi jeg selv synes jeg er pissedygtig til at tage billeder og lave film. Hvis man altså godt må sige det.

Jeg synes det er helt fantastisk at fange unikke øjeblikke mellem mennesker. Jeg synes selv jeg leverer et rigtig godt produkt, og har kun fået ros af dem omkring mig, men det er klart, at så længe jeg ikke har et navn eller noget at vise endnu, så skal jeg gøre noget ekstra for at skabe mig et navn og ikke mindst en masse materiale til mit portfolio.

Jeg tilbyder

Derfor tilbyder jeg en gratis film af dit bryllup (eller din venindes/søsters/fars/kollegas), eller din fødsel, barnedåb eller andet du gerne vil have foreviget i en smuk, æstetisk film. På trods af jeg ikke har noget at fremvise vil jeg gerne love, at jeg leverer et rigtig flot stykke arbejde, hvis jeg selv skal sige det.

Det er stadig en læringsproces, også nu hvor jeg er gået live med mit projekt, og jeg har ikke skabt et navn for mig selv endnu. Det betyder derfor, at jeg i den næste periode tilbyder mine film (og billeder) gratis, og alt afhængigt af hvor stor interesse der er til det, må jeg se om det skal gøres til en konkurrence eller hvordan jeg vælger. Men skal du giftes og mangler en filmfotograf, eller vil du gerne have dokumenteret dit barns fødsel, første fødselsdag eller barnedåb så skriv til mig på mail gyldholmfilmphoto@gmail.com med det du ønsker en film af. Hvis du kunne tænke dig nogle billeder, må du også gerne sende mig en mail.

Når jeg bliver ved med at sige jeg ikke har erfaringen eller et navn endnu, så betyder det altså ikke, at det jeg laver ikke er godt, men blot at jeg ikke har filmet og taget billeder til 20 bryllupper, været med til mange fødsler før eller endnu har haft muligheden for at skabe mig et navn. Men jeg kan garantere, at jeg leverer et både flot og godt produkt, og det håber jeg selvfølgelig jeg med tiden kan vise. Jeg har taget billeder og lavet små stemningsfilm i over 10 år nu, så selvom jeg ikke har en praktisk uddannelse på dét felt i ryggen, så har jeg alligevel gjort det i lidt tid, og jeg har et øje for at fange de smukke øjeblikke og forevige dem.

Jeg har lavet en instagramprofil og facebookgruppe, og det ville være mega dejligt, hvis I har lyst til at følge med. Der er jo ikke så meget at fremvise endnu, men det kommer over den næste periode, når jeg har lavet lidt forskelligt. Hvis I har lyst til jeg kommer og filmer jeres smukke bryllupsdag, fødsel, barnedåb eller andet, så skriv en mail til mig. Hvis I kunne tænke jer nogle lækre billeder af jeres skønne unger, dejlige familie eller billeder af en begivenhed, så sender I mig også en mail. Det er helt gratis, men det er selvfølgelig et krav til jer, at jeg må dele noget af materialet, da det er afgørende for mit portofolio at jeg kan fremvise noget lækkert.

Mine film og billeder

Jeg elsker at fange kærligeheden mellem mennesker. Det gennemgående i mit arbejde vil være autentisitet, kærlighed og varme. Jeg ønsker med mine film og billeder, at fange jeres unikke øjeblikke, der viser jeres kærlighed til hinanden. Mit fokus er at få den rigtige følelse frem i både billeder og film. Det er vigtigt for mig, at jeg skaber minder, som I kan kigge tilbage på og få følelsen af at være tilbage til. Jeg har blik for det æstetiske og enkle, og mit mål er at fange de smukke, naturlige og helt unikke følelser i mine film og billeder. Til trods for jeg først for nyligt har opgraderet mit udstyr, så har foto og film været en stor del af mit liv i mange år.

Jeg glæder mig til forhåbentlig at forevige en masse smukke begivenheder og møde en masse dejlige mennesker. I må meget gerne dele budskabet med alle I kender.

Jeg har endnu ingen hjemmeside, denne offentliggør jeg, når jeg har et ordentligt portfolio af fremvise. Jeg skal nok skrive ud, når jeg offentliggør denne. Indtil da kan I henvise til min instagram, facebook eller her på bloggen. I kan sende mig en mail på gyldholmfilmphoto@gmail.com med jeres ønsker og så finder vi ud af noget.

Hvis der er mange der skriver og ønsker enten film eller billeder, må jeg gøre det til en konkurrence hvor jeg udlodder x antal film og x antal billeder. Jeg kan derfor ikke garantere at jeg kan filme netop dit bryllup/barnedåb/andet eller tage billeder af din fødsel/nyfødte baby/andet – jeg ved endnu ikke, hvor mange henvendelser jeg får. Jeg lover at sende et svar på din henvendelse uanset, ligesom jeg opdaterer bloggen herinde løbende.

 

Jeg håber I har lyst til at sprede budskabet til dem omkring jer, det ville være en kæmpe hjælp!

 

Facebook                                          Instagram                             Mail: gyldholmfilmphoto@gmail.com

 

11 kommentarer

 • Camilla

  Det er SÅ sejt! Jeg har læst med on/off i mange år, og noget af det, der står tydeligst i min hukommelse, er dine stemningsvideoer – særligt dem fra Kina. Jeg har stor respekt for, at du opsiger det “sikre job” og forfølger dine drømme. Jeg har kæmpet i tre år for at få et fast job som journalist, og det er endnu ikke lykkedes (kun på freelancebasis). Jeg kender flere, som drømmer om noget, men ikke har modet til at forfølge det. Så et kæmpe skulderklap herfra 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Gyldholm

   TUSIND tak Camilla, det er godt nok også nervepirrende 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Wow! Lyder så spændende, ønsker dig al held og lykke. Hvem er din mentor? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • L

  Ej, hvor pudsigt. Jeg tænkte faktisk lige på den film fra dit udvekslingsophold i Kina, da jeg forleden var inde på din blog her… Den var så smuk og stemningsfuld! Kan du ikke bruge den i din portfolio?!
  Og hvor mega fedt, at du springer ud i det og udlever din drøm. Man tilbringer så meget af sit liv på at arbejde, så det bør da være noget, man elsker!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Gyldholm

   Tusind tak L 🙂 <3 Og lige præcis, man skal lave noget man elsker!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Du har kæmpemeget at vise frem og selvfølgelig har du en portfolio! Du har de sidste 10 år, og hold magle det er godt. Jeg har fulgt med længe og du har virkelig altid været en æstetiker uden sammenligning! You Go forever Girl <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Gyldholm

   Årh altså Mette <3 TAK bare tusind tak!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linn

  God vind, Line! Jeg synes det er et mega sejt spring, du tager. Min søn fylder “desværre” først 1 år til juni. Hvis du har overkommelige priser til den tid, kan det være vi hyrer dig 🙂 Kh Linn

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Gyldholm

   Tak Linn <3 I er velkomne til at kontakte mig til den tid 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er det sejt, og jeg synes egentlig det lidt noget pjat og sige du ikke har et portfolio, for du har jo alt det du har lagt op her igennem tiden og netop dine små videoer og smukke billeder er en af de ting som har gjort jeg er vendt tilbage og blev fast læser. Jeg håber du får succes med din drøm, det er jeg næste sikker på, for talentet har du uden tvivl. Held og lykke herfra og tillykke med dit nye firma 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Første uge