Alle mine tanker går til Norge

Hvordan du laver lækker cremet is med kun én ingrediens

Det lyder helt vildt, og det er det også. Måske er det ikke noget nyt eller revolutionerende, men jeg har først opdaget det for en uge siden og jeg elsker det. Det kræver kun én ingrediens at lave denne lækre sunde og billige is og intet specielt udstyr. Jeg har fundet opskriften her og lavet en lille ‘guide’ til jer, selvom det er det nemmeste i hele verden. Den eneste ingrediens I behøver er…. banan!

Tag nogle bananer. De skal helst være mere modne end på billedet da isen bliver lidt for syrlig eller får den der lidt grønne eftersmag hvis bananerne er for friske, men det her var de blødeste jeg kunne finde i butikken. Husk de ikke må være for bløde og smattede, men altså gode modne og gerne med brune pletter.

Skræl bananerne

… og skær dem i skiver som på billedet. Put dem derefter i fryseren på tallerkenen og lad dem fryse i i hvertfald 1-2 timer, ellers bare til de er frosne og hårde (tiden afhænger jo bl.a. af ens fryser). Når de er frosne tages de ud og blendes i hvad man nu har, stavblender, foodprocesser whatever. Jeg bruger stavblender. Isen begynder på magisk vis at blive cremet og lækker efter et stykke tid.

Server med det samme for en lækker cremet is. Den kan også fryses ned igen i tæt beholder og tages ud, så opfører den sig mere som ‘normal’ hård is, som på første billede. Blend evt en skefuld peanutbutter i isen, chokolade (pulver, stykker), honning, andet frugt eller hvad man nu har lyst til at blande i sin bananis. Det er så nemt og billigt at man sagtens kan eksperimentere med alt muligt og smide ud hvis det ikke er godt. Ellers kan man også bare spise isen helt uden noget andet end bananer. Voila! En sund lækker cremet is til ingen penge, få kalorier og masser af fibre, vitaminer osv. Den smager fantastisk og jeg skal helt sikkert prøve den med mange forskellige ting og finde den bedste. God fornøjelse.

2 af billederne er fra thekitchn de andre har jeg selv taget.

46 kommentarer

 • Charlotte

  Hej! Min is bliver meget hård, sker det også for dig? Lader du den bare stå før du spiser den?
  Rigtig dejlig blog du har, det er den eneste, jeg gider læse. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] –          Hjemmelavet banan is er også en af mine tidligere forsøg og kan klart anbefales. Opskriften findes her: https://miconfesion.dk/2011/07/hvordan-du-laver-laekker-cremet-is-med-kun-en-ingrediens/ […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • trine

  ideen er pisse nice, den gjorde mig bare så ambitiøs, at jeg brændte min stavblender sammen, haha! udover det, så er bananis helt vildt lækkert!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er jo bare FANTASTISK! Tak for tippet…
  Jeg smed omgående en halv melon i fryseren, se her:

  http://runz-montage.blogspot.com/

  /Sidsel Runz

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg kendte allerede til banan-is tricket og har også forsøgt mig lidt med det. Men tippet om at gen-fryse bananerne kendte jeg ikke, og det er da klart fedest hvis det ligner is mere end bare frossen mos!
  Et godt fif er at tilsætte grofthakkede valnødder og mørk chokolade (75% +). Så minder det lidt om B&J’s chunky monkey.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hold da op en masse kommentarer! Her kommer en til! 😀 Har lige afprøvet det, og det var jo vildt lækkert. Bananerne var faktisk ikke vildt modne, men alligevel synes jeg det var godt! Blendede også lige to Toms skildpadder i… haha!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det ser vildt lækkert ud. Glad for jeg fandt dette indlæg. Tak

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisa

  Vil bare lige gøre dig opmærksom på at dette indlæg er blevet kopieret lodret af en anden blogger “Nordic Water Peace”. Ved selvfølgelig ikke om du er ligeglad, men synes lige du skulle vide det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Så er bananerne i fryseren 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Mht. min dag idag, har jeg været ude og købe et nyt sofabord herhjem til, idet vi faktisk ikke rigtig havde et. Super skønt endelig at kunne sætte ting fra sig! Hvad I ser på min lille anrettede tallerken er et af mine sunde måtider, der for det meste består af frugt. Det der kan ses i den røde hjerteæske fra Rice, er en sund banan is (ja det lyder utroligt ikke sandt?). opskriften finder I her. […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Wauw, hvor lyder det bare enormt lækkert. Det må klart prøves en dag, muuuums.. Tak for opskriftet 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Nu vi snakker mad… Har i set Mi Confesions sindssygt nemme, sunde (og lækre – hvis man altså kan lide bananas) is? Jeg har allerede […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det smager rigtig meget af vanilleis, hvis man istedet for modne bananer tager umodne, og putter tre tsk vanillesukker i, sådan, 1 tsk pr. banan. Til jer der ikke kan lide bananer 🙂 Det er ret lækkert! Jeg har lavet det længe det her. Smager super godt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • har lige lavet en portion og det smager overraskende godt!! det er utrolig hvordan bananerne pludselig skifter form og bliver, som du siger, lækker og cremet, præcis ligesom en god is! Jeg blendede en smule vaniliesirup i og det kan varmt anbefales, det var LÆKKERT!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • FRÅDER!!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • LouiseC

  OMG – hvor er det awesome!! Du har lige reddet min laaaange (halvdårlige) dag.
  Det SKAL og MÅ jeg lave i morgen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Sofie

   det er jeg glad for jeg har, det er også helt fantastisk 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirstine

  Nice, hvis du finder nogle andre lækre kombinationer til isen så siger du lige til ikke? 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Sofie

   Jo selvfølgelig. Det kan være jeg skal lave et indlæg en dag med alle de lækre kombinationer jeg har fundet ? 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kirstine

   Yes, god idé! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Simone

   Jaaa lav et indlæg. Ville jo være perfekt her til sommerferien (selvom vejret er møg spiser jeg altså stadig masser af is)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirstine

  Har kun en ting at sige; Genialt!!
  Is, som tilmed er sundt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Argh det der måååå jeg prøve!!!!! det lyder mega nam.

  http://claraiguess.blogspot.com/ <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Genialt, når nu jeg ikke kan lide flødeis! 🙂 har lagt bananer i fryseren nu.
  Tak for tippet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lou

  Det er jo intet mindre end genialt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg så det vist i aftenshowet (tror jeg det var) for nogle uger siden, men havde helt glemt det. Så tak fordi du lige mindede mig om det! Det ser nemlig så lækkert ud. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mmmh! Det ser vel nok lækkert ud. Kendte faktisk godt det trick med at fryse banan, men ikke at man kunne mose det til en slags is. :p Det skal jeg vist lige afprøve!

  Loulou/www.loulouworld.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Ej det skal da prøves til fredags-guf! 🙂 Lyder lækkert.. især når man prøver at begrænse kalorierne 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Sofie

   Ja præcis. Det er den oplagte sunde dessert. De kalorier/fedt som er i kommer jo fra bananerne så det er sunde kalorier og sundt fedt. Og så er det jo virkelig ikke meget. Jeg brugte 3 bananer til 2 store portioner is 🙂 God fornøjelse med fredagsslikket!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Gud hvor vildt.. Det må prøves! (;

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ninette

  Uh! Det skal jeg helt klart afprøve med det samme. Jeg spiser meget sjældent bananer (kun hvis de er overmodne) da jeg virkelig ikke bryder mig om den klistrede konsistens… Tilgengæld er jeg en sucker for god is, spiser det dagligt og bruger alt for mange penge på kvalitet, så jeg vil faktisk sige at dit indlæg er det bedste der er sket for mig i dag 😀 Tusind tak for tippet/”opskriften” 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Nej, hvor smart. Det vil jeg prøve en dag 🙂

  http://spildtebedrifter.blogspot.com/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ihh hvor lyder det dog også bare lækkert! Og dine billeder får det til at se ud ligesådan. Det skal jeg da helt sikkert prøve. 🙂

  Forresten, så glæder jeg mig til at se en masse billeder fra Kina, min Søster skal også afsted med studiet. Cæcilie hedder hun.

  Therese – http://bjergafaerter.blogspot.com/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Sofie

   Det er også vildt lækkert 🙂 Nej hvor sjovt, jamen jeg skal da bo sammen med din søster så og to andre:) Det er da hyggeligt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Satme smart! Tænk engang… Så nemt og enkelt, og alligevel ligner det en million 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lyder herre lækkert ! 🙂

  //Johanne – http://www.goldenfashiondreams.blogspot.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mmmm, hvor ser det godt ud! Og sundt! Det må jeg lige prøve en dag. Så kan man godt tillade sig at putte lidt chokolade i 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Sofie

   Ja præcis. Det smager lækkert med en rigtig mørk chokolade 70% + mod de søde bananer, prøv det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josefine

  Åh, hvis bare man kunne lide bananer 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Sofie

   haha ja det er så det eneste problem: hvis man ikke kan lide bananer 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • LÆKKERT! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Alle mine tanker går til Norge