Vinderen af Shopbop.com konkurrencen

Hvorfor er du i Kina?

Jeg får dagligt spørgsmål omkring mit ophold her i Kina. De af jer der trofast har fulgt med på bloggen ved hvorfor jeg er her, men der er mange af jer der ikke ved det. Så jeg tænkte at jeg nu ville lave et indlæg der omhandler dette halve år jeg er i Kina ud fra alle jeres mails og kommentarer:

Hvorfor er du i Kina?

Jeg er i Kina fordi jeg studerer kinesisk på Københavns universitet. Som led i uddannelsen der tager alle studerende til Kina i 3. semester. Københavns universitet har en uddannelsesaftale med to universiter i Kina, et i Hangzhou og et i Beijing.

Hvad laver du i Kina?

Jeg studerer på Zhejiang university som har omkring 45.000 studerende og omkring 2500 udvekslingsstuderende, som vi er det. Jeg studerer kinesisk, så det er ligesom i Danmark, bortset fra at vores lærere selvfølgelig er kinesere og al undervisning foregår derfor på kinesisk. Jeg har 7 fag: Mundtlig Kinesisk, Skriftlig & Grammatik, Nutids Samfundsfag, Kultur & Økonomi, Klassisk Kinesisk & Kalligrafi. Her i weekenden vil jeg gå rundt og tage lidt billeder til jer så I kan se hvor smukt her er. Og kæmpe stort.

Hvem bor du sammen med?

Jeg bor sammen med 3 medstuderende: Cæcilie, Anne og Kristoffer. Vi bor i en stor lejlighed på 19. etage i et fint kvarter. Vi har hver vores værelse og fælles stue/køkken osv. Jeg tager også billeder af lejlighed+værelse i weekenden.

Hvor bor du i Kina?

Jeg bor i Hangzhou som ligger i den nordlige Zhejiang provins. Det er et af de smukkeste steder i Kina pga. den smukke natur. Jeg bor ca. 1 time fra Shanghai i lyntog.

Hvornår kommer du hjem igen?

Jeg kommer hjem igen i slutningen af januar 2012.

Jeg tror det var de fleste af de almindelige spørgsmål jeg får. Men hvis der er andet I gerne vil vide må I gerne smide en kommentar i indlægget her så tilføjer jeg det gerne:) Tak fordi I læser med!

Indlægget er leveret i samarbejde med Enarmet.com

10 kommentarer

 • Cristiana

  Hej! Jeg har søgt ind på kinastudier og regner med at komme ind.
  Mht opholdet i Kina: ska i selv betale enighed? Hvad med SU?

  Din blog har gjort at jeg er endnu mere spændt på at starte!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hov, lagde lige mærke til, at din (?) computer er på Google.. kunne du godt det i Kina? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva

  Hvilken mærke er dine briller? Jeg er så vild med dem 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • miconfesion

   De er ikke noget mærke, jeg købte dem i en kinesisk brillebutik og de er ‘made in korea’ det er det eneste der står på dem:) Jeg er også rigtig glad for dem, tak! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Astrid

  Er du stadig sammen med din kæreste så,???
  Hvad skal du så lave når du kommer hjem?

  det en fed blog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvad skal du bruge det til? Altså, hvad vil du arbejde med? Det har jeg undret mig meget over, synes det virker helt vildt spændende! 🙂 Jeg går nemlig og tænker lidt på, hvad jeg vil uddanne mig til engang, og det kunne jo være det var noget i den stil 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Nu prøver jeg lige at spørge igen..
  Hvad hedder den sang du har brugt i din kinafilm? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Hvad med din kæreste?
  Hvordan tror du det vil være når du kommer hjem?
  Tror du noget har ændret sig?
  Har du kontakt med ham dagligt?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Frances

  Skal du så også holde jul i Kina?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • miconfesion

   Ja det skal jeg, som sagt kommer jeg først hjem slut januar 2012 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vinderen af Shopbop.com konkurrencen