Når det (åbenbart) ikke er det indre der tæller # 3 | En læser deler

Nu er jeg færdiguddannet

Jeg ved godt I allerhelst vil have et indlæg nu, med 4 og sidste del på denne læserhistorie. Jeg lover den kommer i løbet af dagen. Men lige nu vil jeg bruge lidt taletid på at snakke om det, at i dag er første dag for mig som uddannet. Jeg er ikke længere studerende og kan nu kalde mig selv socialrådgiver. Igår var min sidste eksamen og jeg var simpelthen så nervøs, jeg tror ikke jeg har været så nervøs til en eksamen før næsten. Det handlede både om, at det var et meget bredt emne, en eksaminator jeg aldrig har mødt og så selvfølgelig dét, at den eksamen ville afgøre om jeg kunne kalde mig selv socialrådgiver eller ej. Jeg følte derfor der var meget på spil. Lærer og censor smilede ikke rigtig under eksamen og på et tidspunkt kigger lærer på mig, som om jeg total snakker volapyk og det slog mig helt ud. Så jeg vrøvlede lidt tror jeg. Men jeg svarede rigtig på en del af deres spørgsmål og var måske lidt all over the place i nogle andre, så min fornemmelse var i hvertfald at jeg havde bestået. De voterede i lang tid synes jeg og jeg gik og blev helt usikker derude ‘kunne jeg have dumpet? Ej det må da give et 2-tal’ og da jeg kom ind fortalte de mig, at jeg havde fået 10. Helt sindssygt man kan blive så usikker på sig selv, fordi man er så eksamensangst, der er jo alligevel et stykke fra 02 til 10.

Men jeg var SÅ lykkelig og da jeg kom ud stod min mor, lillebror og kæreste med flag og blomster, det var virkelig en overraskelse. Dagen gik med at ånde lettet op og så fejrede vi det med min lillebror og hans kæreste, og bestilte pizza, hyggesnakkede og spillede playstation på deres hjemmebiografskærm. Så hyggeligt og helt stille og roligt. Jeg kan ikke rigtig forstå jeg er færdig, der er jo som sådan ingen forskel fra den følelse jeg havde igår, så jeg skal lige forstå, at nu er det et helt nyt kapitel der starter. I dag skal jeg have ordnet alle de kedelige praktiske ting omkring det at være nyuddannet, bl.a. at tale med min a-kasse, jeg skal have meldt mig ledig, søgt dagpenge, tale om hvad jeg gør ift. blogløn også, og ikke mindst, søge mine allerførste job som uddannet. Derudover skal jeg se en veninde senere og bare hygge. Jeg havde lige brug for at afslutte dét kapitel herinde, ligesom det også afslutter de sidste mange mange ugers intense mavepine, urolige tanker, mareridt og mangel på søvn og næring. Nu er jeg kampklar, nu er jeg socialrådgiver.

Ikke-navngivet-2

28 kommentarer

 • Det passer også bare lige til dig! Du er et helt fantastisk dejligt menneske, du virker ihvertfald sådan, og med alt det du har oplevet igennem livet så tror jeg at du har en rigtig god insider-viden ligesom du også er vildt kreativ i dine løsninger. Jeg tænkte på hvilken retning du vil gå herfra? Er det samme retning som din praktikdel eller har du skiftet til en anden kurs og vil hellere arbejde med familier, unge eller børn?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MI CONFESIÓN

   Hvor er du sød, tusind tak <3 Jamen i min praktik sad jeg med familier, hvor der var anbringelsesgrundlag for børnene, så det var bestemt højrisikosager.Jeg vil helst gerne i en retning med udsatte børn og unge på den ene eller den anden måde 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stort tillykke! Det er dejligt det endelig er ovre, og du nu kan glæde dig til, at få lov til at praktisere og hjælpe en masse mennesker 🙂
  Jeg kæmper videre i dine fodspor, og er officielt færdig med første år 👌

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MI CONFESIÓN

   TAK 🙂 og held og lykke med resten f studietiden

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Godt gået!! Rigtig kæmpestort tillykke!! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  kæmpe stort tillykke med uddannelsen, søde Line Sofie. Hvor er det bare skønt for dig at det overstået og med så flot et resultat!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • ane

  tillykke

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jubii – stort tillykke!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Stort tillykke og god weekend! 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • A

  Du er sej! Stort tillykke

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Ej hvor dejligt for dig! Stort tillykke! Jeg har faktisk lige besluttet mig for, at søge ind på Socialrådgiveruddannelsen i Århus nu her, efter at have deltaget i et kursus for ledige omhandlende jobbet som netop Socialrådgiver. Det lyder SÅ spændende og som et meget givende job. Krydser fingre for, at du snart finder et job, så du kan bruge din uddannelse. 🙂
  PS. Jeg glææææder mig til 4. Del af historien, nøj situationen er forfærdelig og akavet! 🙈

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MI CONFESIÓN

   Tusind tak. Ja det er virkelig spændende og der er enorm mange ting man kan bruge det til. Glæder mig også til at komme ud og prøve kræfter af med det 😀 og ps. historien kommer online senere 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Yes, tillykke med det! Jeg blev også her i december færdig med mit studie, og det føles SÅ GODT. De første tre uger efter jeg havde afleveret speciale, havde jeg tilbagevendende mareridt om, at jeg havde glemt at aflevere, at jeg havde afleveret det forkerte, at jeg dumpede osv. Men EFTER det har det været så skønt at kunne holde fri, når man har fri i stedet for at have dårlig samvittighed over, at man bør læse eller skrive et eller andet ifm. studiet. Weekender får en helt anden værdi, glæd dig til at opleve det! A-kasse- og jobcenter-møder og afslag på jobansøgninger er skod, men det er 100 gange bedre end evig dårlig lektiesamvittighed! Nyd det 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MI CONFESIÓN

   TAK ida <3 ja jeg glæder mig også til at slippe på dårlig eksamens og lektiesamvittighed 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Kære Line jeg er en fast læser på 22 år der har fulgt mange år med herinde jeg syntes du er mega sej mht. love og brud og kærester men det jeg syntes er mest inspirerende er at du virker til at være et meget alsidigt menneske der viser de her forskellige nuancer af life: idag hvor der er uddannelses loft og alle går direkte fra gymnasiet til uni og går ned med stress og ambitioner der overskygger alt det fine og gode syntes jeg det er spændende at følge med i hvordan man kan gå fra kina eventyrer og sprog til socialrådgiver og jeg syntes det er et inspirerende eksempel på at det godt kan være rigtig at vælge forkert og at der skal nervøsitet og underlige brudstykker med til at skabe det hele billede i sidste ende 🙂 tak fordi du deler kh en ung kunstakademistuderende der måske ender med at blive kok eller reklametekstforfatter

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MI CONFESIÓN

   Kære Anna. Tusind tak for din fine kommentar, det er også så ærgerligt,at man bliver så presset i dag til at vælge rigtigt første gang. Det er jeg, nemlig, om nogen eksempel på man ikke altid lige kan 🙂
   Kærligst

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Kæmpe tillykke! <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • caroline

  KÆMPE tillykke !! Du er skide sej og hvor må det føles fantastisk at være færdig <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stort tillykke 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når det (åbenbart) ikke er det indre der tæller # 3 | En læser deler